Foto: Kai Kodasma

Mahlakad pirnid külluslikus šokolaadis

Kai Kodasma, 21.10.2022

Eriti mõnusale ja külluslikule šokolaadikoogile annavad mahlakust poolikud pirnid. Soovitatav on lõigata pirnipoolikud õhemaks, siis küpsevad need paremini läbi ja on meeldivamad süüa. 

See šokolaadikook on tehtud ilma jahuta, seega on see gluteenivaba. Kui kasutada laktoosivaba võid, siis sobib ka laktoositundlikele.
Šokolaadi-pirnikook
8 portsjonit
85 g võid
85 g pruuni suhkrut
85 g tumedat šokolaadi
1 sl brändit
3 muna
85 g röstitud ja purustatud metspähkleid
4 küpset pirni
Serveerimiseks:
tuhksuhkrut
jäätist või vahukoort
Pange valmis 25 cm läbimõõduga koogivorm. Sulatage väike osa võid lusika sees ja pintseldage sellega vorm. Lisage vormi 2 teelusikatäit suhkrut ja hajutage laiali. Sulatage eraldi kausis ülejäänud või kuumaveevannil koos šokolaadiga. Lisage brändi ja laske pisut jahtuda. Vahustage munakollased ülejäänud suhkruga, kuni on helekollased. Voltige sisse kuum šokolaad ja pähklipuru. Teises kausis vahustage munavalgeid, kuni tekivad pehmed tipud. Lisage üks lusikatäis vahustatud munavalgeid šokolaadile, seejärel kahes jaos ülejäänu. Valage segu koogivormi. Asetage peale poolitatud pirnid. Küpsetage pöördõhurežiimil 160 kraadi juures 40 minutit. Laske veidi jahtuda, siis eemaldage koogivormist. Puistake peale tuhksuhkrut ja serveerige jäätise või vahukoorega.
Kui metspähklid ei ole meelepärased. Võite kasutada hoopis röstitud mandleid.