TAIMNE KOSUTAJA | Suvikõrvitsa püreesupp estragoniga

Tiina Lebane, 11.10.2022
Suvikõrvitsal endal on üsna nõrk maitse, seetõttu sobib see koos teiste maitseandjatega, näiteks õrnalt aniisimaitselise estragoniga, iseäranis hästi kerge supi staariks. Ostes vali kuni 500 g suvikõrvits, suurematel-raskematel on ka seemned juba suuremad ja kõvemad. 
Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g Suvikõrvits
1 tk Keskmine sibul
1 tk Hapukas õun
2 spl Õli
2 tl Karripulber
3.5 dl Aedviljapuljong
Sool
Kuivatatud estragon, pisut
1 dl Toidukoor 20%
SERVEERIMISEKS
Seemnesegu
Krabiliha
Valmistamine
1. Pese suvikõrvits ja haki kuubikuteks. Koori sibul ja õun ja haki tükikesteks. Kuumuta suvikõrvitsat, sibulat ja õuna poti põhjas õlis umbes 5 minutit. Lisa karripulber, sega läbi, ja seejärel lisa puljong.
2.Kuumuta supp keemiseni ja keeda 12-15 minutit või kuni köögiviljatükid on pehmed. Püreesta supp saumikseriga. Tõsta pott pliidile tagasi, lisa maitse järgi soola ja veidi estragoni.
3. Vala supi hulka toidukoor ja kuumuta peaaegu keemiseni. Tõsta pott tulelt ja lase umbes 10 minutit kaane all maitsestuda. Serveerides puista peale näiteks seemnesegu ja hakitud krabiliha.