MAITSETE ADVENDIKALENDER

Mustika-laimi-kaerahelbepallikesed

Tiina Lebane, 10.12.2025

Isetehtud kaerahelbepallid on täis vajalikku energiat – pähkleid, datleid, mustikaid, kaerahelbeid. Nad on nagu kaks ühes – mõnus magus amps enda peolauale või külakostiks. Seisavad maitsvatena külmkapis nädala jagu ja võib ka sügavkülmutada. Kasuta erinevaid sügavkülmutatud marju, et saada eri värvi pallikesi.

Valmistamise aeg
45 minutit + 1-2 tundi külmkapis
Koostisosad
  1. 75 g kookosõli
  2. 2 dl India pähkleid (soolata)
  3. 200 g kivita datleid
  4. 1,5 dl mustikaid
  5. 1 dl kookoshelbeid + pealepuistamiseks
  6. 1 laim
  7. 3 dl kaerahelbeid
  8. 15 g külmkuivatatud marju (vaarikaid, mustikaid, maasikaid)
Valmistamine
  1. Sulata kookosõli potis. Kasuta veidi suuremat potti, kuhu hiljem kogu tainas ära mahub.

  2. Mõõda pähklid ja datlid mikserikannu ning töötle puruseks seguks. Lisa mustikad (kui kasutatud külmutatud marju, siis lase neil enne veidi sulada), kookoshelbed, laimi riivitud koor ja umbes 1 sl laimist pressitud mahla. Tõsta segu potti sulanud kookosõli sisse, lisa kaerahelbed ja sega kõik ühtlaseks tainaks.

  3. Tõsta lusikaga tainast peopessa, suru kokku ja veereta käte vahel palliks. Kui tainast kokku ei suru, jäävad pallid pragulised. Osa tainast võid suruda ka väikesesse kandilisse vormi, mis on toidukilega kaetud. Tõsta vorm vähemalt tunniks külmkappi ja lõika hiljem meelepärasteks tükkideks. Puista peale näiteks kookoshelbeid.

  4. Purusta külmkuivatatud marjad. Kui kasutad erinevaid marju, siis puista marjajahu mitmele taldrikule, et saaksid eri värvi pallikesi. Veereta pallikesed marjapurus ja tõsta kaanega karpi. Lase külmkapis vähemalt 1 tund tahkuda, enne kui sööma asud.

  5. 25 tk