PEOLAUA HITT: keedutainarull suitsukanatäidisega
Ragne Värk, 17.02.2025
Kui keedutainast valmistatakse tihti just desserte, keerame nüüd kokku tõelise peolaua hiti. Pealekauba nii põnev maitseelamus ja hea asendus magusale rullbiskviidile.

- 3 dl piima
- 80 g võid
- 0,5 tl soola
- 150 g nisujahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 4 muna
- 0,5 paprikat
- 1 sellerivars
- 250 g suitsukana
- 2 sl hakitud tilli
- 2 sl majoneesi
- 150 g sulatatud juustu
- sool, pipar
1. Keedutaina valmistamiseks aja piim keema koos või ja soolaga. Kuumuta lahustumiseni.
2. Tõsta pott pliidilt. Sega nisujahu ja küpsetuspulber ning lisa ühe korraga piimasegule. Sega kiiresti ühtlaseks.
3. Pane pott uuesti pliidile ja kuumuta segades seni, kuni tainas külgedelt lahti lööb ja moodustab ühtlase palli.
4. Tõsta uuesti tulelt ja lase tainal pisut jahtuda. Seejärel lisa ükshaaval munad, sega korralikult iga muna lisamise järel. Valmis tainas peab jääma ühtlane ja läikiv.
5. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilisse vormi (näiteks 25 × 38 cm) ja küpseta 220 kraadi juures 15–20 minutit.
6. Meisterda täidis: prae pannil õlis pehmeks tükeldatud paprika koos selleriga, lase seejärel mõned minutid jahtuda. Sega köögiviljad kokku tükeldatud suitsukana, tilli, majoneesi ja veidikese soola-pipraga.
7. Kummuta valminud tainas alusele. Eemalda küpsetuspaber, kuid jäta see küpsetatud tainale peale ning kata täiendavalt rätikuga. Viimane aitab säilitada niiskust! Võid kergelt küpsenud põhja ka veega pintseldada.
8. Määri sulatatud juust küpsetatud keedutainapõhjale.
9. Laota peale valmistatud täidis, äär jäta paari sentimeetri ulatuses katmata.
10. Keera ettevaatlikult küpsetatud põhi lühemast servast rulli. Kuna tainas on elastne, on rullikeeramine lihtne. Lase suitsukanatäidisega keedutainarullil külmkapis enne serveerimist vähemalt 30 minutit seista ja maitsestuda. Võid küpsetise valmis teha ka päev enne lauale andmist.
Suitsukana asemel proovi ka lõhe või tuunikalaga.
