KODUNE JA KOSUTAV

Veisesüdamehautis köögiviljadega

Pille Enden, 26.11.2025

See on tõeliselt kodune roog. Pikalt hautatud veisesüda küpseb pehmeks ja maitseküllaseks, samal ajal kui köögiviljad lisavad roale värvi, aroomi ja tasakaalu. See on ideaalne toit jahedamateks päevadeks, kui tahad süüa midagi sooja, rikkalikku ja rahuldust pakkuvat.

Valmistamise aeg
3,5 tundi
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 800 g veisesüdant
  2. 2 sibulat
  3. 3 küüslauguküünt
  4. 2 porgandit
  5. 0,5 juursellerit
  6. 2 sl tomatipastat
  7. 2 loorberilehte
  8. 1 tl kuivatatud tüümiani või rosmariini
  9. 3 dl veise- või köögiviljapuljongit
  10. 2 dl punast veini (võib asendada puljongiga)
  11. soola
  12. musta pipart
  13. praadimiseks õli või võid
Valmistamine
  1. Puhasta süda, eemalda kelmed ja veresooned. Lõika liha 2–3 cm suurusteks kuubikuteks.

  2. Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Koori porgandid ja juurseller ning lõika 2 cm kuubikuteks.

  3. Kuumuta poti põhjas õli või võid. Pruunistas selles lihatükid 2-3 portsjonina. Tõsta kõrvale.
    Samasse potti pane sibul, küüslauk, porgand ja seller. Prae 3-4 minutit, kuni sibul pehmeneb.

  4. Sega hulka tomatipasta, loorberilehed, tüümian/rosmariin, sool ja pipar. Prae veel 1-2 minutit.

  5. Pane liha tagasi potti, vala peale vein ja puljong. Sega läbi ja lase keema tõusta. Kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel 2,5–3 tundi, kuni süda on hästi pehme ja kaste tummine. Vajadusel lisa veidi vedelikku.

  6. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kartulipudru, riisi või lihtsalt saiaga.