MÕNUS AMPS! Magusad arancini'd
Pille Enden, 22.11.2025
Arancini on itaaliapärane riisipall, mida sageli valmistatakse järelejäänud risotost. Aga seda saab samahästi ka riisipudrust ja magusana valmistada. Kaneelisuhkrus veeretatud fritüüritud pallikesed maitsevad imehead kohe peale küpsetamist. Nende täidiseks võib panna nii moosi kui šokolaadi-pähklikreemi. Arancini'sid on parem teha eelmisel päeval keedetud riisipudrust, mis on tahenenud ega ole nii niiske.

- 2 dl vett
- 2 dl pudruriisi
- 1 l piima
- 2 tl vanillisuhkrut
- 0,75 tl soola
- 1 dl nisujahu
- 2 dl riivsaia
- 2 muna
- 0,75 dl paksemat moosi või šokolaadi-pähklikreemi
- 1 l rapsiõli
- 1 dl suhkrut
- 2 tl kaneeli
Kuumuta vesi keemiseni, lisa riis ja sega läbi. Keeda umbes 2 minutit. Lisa piim ja lase pudrul nõrgal kuumusel podiseda umbes 45 minutit, aeg-ajalt segades. Puder peaks tulema üsna paks.
Maitsesta puder vanillisuhkru ja soolaga. Lase jahtuda, võimalusel üle öö.
Mõõda ühele taldrikule nisujahu ja teisele riivsai. Kolmandal taldrikul klopi munad lahti.
Võta supilusikatäis riisiputru (niisutatud) peopesale ja suru lapikuks. Tõsta selle keskele teelusikatäis moosi või šokolaadi-pähklikreemi ja vormi tihedaks palliks. Veereta riisipalle esmalt nisujahus, seejärel munas ja lõpuks riivsaias. Sega suhkur ja kaneel.
Aja õli potis kuumaks. Küpseta palle õlis 3-4 minutit, kuni need on igast küljest kaunilt kuldpruunid.
Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma ja seejärel veereta neid kaneelisuhkrus. Serveeri soojalt.