SOOJENDAV JA MÕNUS

Siidine porgandi-läätsesupp

Pille Enden, 21.11.2025

Päikesekollane püreesupp on soe ja siidine roog, mis paitab nii kõhtu kui meelt. Magusad aedviljad ja mahedad läätsed loovad koos täidlase ning toeka supi, mis sobib suurepäraselt jahedatesse päevadesse. Selle lihtsa, kuid maitseküllase püreesupi võlu peitub sügavas ja rikkalikus maitses.

Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 suurt porgandit
  2. 400 g kõrvitsat
  3. 1 sibul
  4. 2 küüslauguküünt
  5. 3 sl riivitud ingverit
  6. 2 sl õli
  7. 2 dl punaseid läätsesid
  8. 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
  9. 1 tl jahvatatud koriandrit
  10. 8 dl köögiviljapuljongit
  11. 3 sl röstitud kõrvitsaseemneid
  12. soola
  13. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori ja tükelda porgandid ning kõrvits. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Haki ingver.

  2. Kuumuta potis õli ning prae sibulat 5-6 minutit. Lisa ingver, küüslauk, porgand, kõrvits, läätsed, vürtsköömned ja koriander. Prae 2-3 minutit. Kalla peale puljong ja kuumuta keemiseni.

  3. Alanda kuumust ja hauta 20-25 minutit, kuni porgandid ja läätsed on pehmed.

  4. Püreesta supp hästi kreemjaks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega.