SOOJENDAV JA MÕNUS
Siidine porgandi-läätsesupp
Pille Enden, 21.11.2025
Päikesekollane püreesupp on soe ja siidine roog, mis paitab nii kõhtu kui meelt. Magusad aedviljad ja mahedad läätsed loovad koos täidlase ning toeka supi, mis sobib suurepäraselt jahedatesse päevadesse. Selle lihtsa, kuid maitseküllase püreesupi võlu peitub sügavas ja rikkalikus maitses.

- 4 suurt porgandit
- 400 g kõrvitsat
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 3 sl riivitud ingverit
- 2 sl õli
- 2 dl punaseid läätsesid
- 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl jahvatatud koriandrit
- 8 dl köögiviljapuljongit
- 3 sl röstitud kõrvitsaseemneid
- soola
- musta pipart
Koori ja tükelda porgandid ning kõrvits. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Haki ingver.
Kuumuta potis õli ning prae sibulat 5-6 minutit. Lisa ingver, küüslauk, porgand, kõrvits, läätsed, vürtsköömned ja koriander. Prae 2-3 minutit. Kalla peale puljong ja kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust ja hauta 20-25 minutit, kuni porgandid ja läätsed on pehmed.
Püreesta supp hästi kreemjaks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega.