HEAD ISU KALAPÄEVAKS

Lõhe-kodujuustupirukas

Pille Enden, 20.11.2025

Hõrk kala, krõbe lehttainas ja mahlakas juustutäidis moodustavad õige maitsva koosluse. Loomulikult maitseb see kõige paremini ahjusoojana. Pirukale võib panna ka kuum- või külmsuitsukala.

Valmistamise aeg
15 minutit + 35 minutit ahjus + 30 minutit nõrutamiseks
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g lehttainast või pärmi-lehttainast
Täidis
  1. 200 g kodujuustu
  2. 150 g riivjuustu
  3. 120 g hapukoort
  4. 1 muna
  5. 400 g lõhe- või forellifileed
  6. 1 muna pintseldamiseks
  7. soola
  8. musta või valget pipart
  9. sidrunimahla
  10. punt tilli
Valmistamine
  1. Pane kodujuust 20-30 minutiks sõelale nõrguma. Kuumuta ahi 200 kraadini.

  2. Rulli tainas kergelt jahusel laual umbes küpsetusplaadi suuruseks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee terava noaga taigna äärtest umbes 1 cm kaugusele sisselõiked, mis ei lõika tainast lõpuni läbi. Pintselda servad munaga.

  3. Küpseta ahjus 12-15 minutit, kuni tainas on kergelt krõbe. Võta ahjust ja suru kerkinud tainas kahvliga alla.

  4. Sega nõrutatud kodujuust, riivjuust, hapukoor ja muna ning maitsesta soola ja pipraga. Haki till ja sega osa sellest täidisesse. Määri täidis eelküpsetatud tainale.

  5. Eemalda kalalt luud ja lõika viiludeks. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Lao viilud täidisele. Küpseta ahjus veel 18-20 minutit. Enne serveerimist puista peale hakitud tilli.