Lihtsuses peitub võlu: kolm turvalist hakkliharooga
Ragne Värk, 21.11.2025
Hakkliharoad on nagu köögi turvatekid: lihtsad, soojad ja alati käeulatuses pärast väsitavat päeva või korraks tabanud ideepuudust.

Aasiapärane kapsahautis
Annab tavalisse kapsapotti vürtsi ja hoogu. Lihtsad koostisosad keevad kokku maitseteks, mis korraga aromaatsed ja mõnusalt kodused.

- 400 g hakkliha
- soola, pipart
- 500 g kapsast
- 1 sibul
- 3 küüslauguküünt
- 1 sl riivitud ingverit
- 50 ml vett
- 3 sl sojakastet
- 2 sl teriyaki-kastet
- 1 sl riisiäädikat
- 1 sl seesamiõli
Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga. Lisa peenelt ribastatud kapsas. Pane juurde tükeldatud sibul ja küüslauguküüned ning riivitud ingver. Kalla pannile vett ja kuumuta kaane all umbes 7 minutit. Sega kokku ülejäänud koostisosad ja vala pannile. Kuumuta kapsa pehmenemiseni. Maitsesta lõplikult ja paku keedukartulitega.
Tomatine hakklihasupp
Lihtne ja särtsakas kõhutäide annab värvi ka kõige hallimale päevale. Valmib kiiresti ja maitseb usaldusväärselt hästi iga kell.

- 150 g peekonit
- 1 punane sibul
- 3 küüslauguküünt
- 250 g porgandit
- 550 g kartulit
- 500 g hakkliha
- 1 sl köömneid
- 1 sl paprikapulbrit
- 0,5 tl Cayenne’i pulbrit
- 1 purk purustatud tomateid
- 1 l puljongit
- 150 g marineeritud kurki
- 1 purk punaseid ube
- soola, pipart
Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ja pane sinna tükeldatud peekon. Lisa hakitud sibul ja küüslauguküüned. Nüüd on kooritud ja tükeldatud porgandite-kartulite kord. Paari minuti pärast pane sekka hakkliha, köömned, paprikapulber, Cayenne’i pulber ning timmi mekki soola-pipraga. Kuumuta mõned minutid. Sega sisse purustatud tomatid ja puljong, keeda köögiviljade pehmenemiseni. Lõpuks lisa tükeldatud kurgitükid ja punased oad. Maitsesta lõplikult ja raputa üle värske tilliga.
Soojendav ahjupasta
Ahjupasta hakklihaga on kindla peale minek. Kõik söövad ja rõõmustavad, olgu siis argiõhtul või nädalavahetuse lõunalauas.

- 350 g pennesid
- soola, pipart, suhkrut
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 sellerivart
- 1 paprika
- 1 sl võid
- õli
- 500 g hakkliha
- 1 sl kuivatatud ürte (basiilik või tüümian)
- 1 sl paprikapulbrit
- 1 sl magusat sinepit
- 400 g pastakastet
- 1 dl vett
- 125 g mozzarella’t
- 125 g riivjuustu
Keeda pasta valmis soolaga maitsestatud vees, nõruta lohakalt. Haki sibul ja küüslauguküüned, tükelda seller ja paprika. Kuumuta pannil või ja pisut õli. Tõsta sinna sibul, umbes minut hiljem küüslauk, seejärel seller ja paprika. Kuumuta läbi, lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde kuivatatud ürdid, paprikapulber ja sinep. Küpseta kuni hakkliha roosaka värvuse kadumiseni. Lisa pastakaste ja vesi ning hoia tulel minutijagu. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Tõsta võiga määritud ahjuvormi eelnevalt keedetud pasta ja hakklihasegu. Silu ühtlaseks. Laota peale murendatud mozzarella ja riivjuust. Hoia 190 kraadi juures 20–25 minutit.