Lihtsuses peitub võlu: kolm turvalist hakkliharooga

Ragne Värk, 21.11.2025

Hakkliharoad on nagu köögi turvatekid: lihtsad, soojad ja alati käeulatuses pärast väsitavat päeva või korraks tabanud ideepuudust.

Aasiapärane kapsahautis

Annab tavalisse kapsapotti vürtsi ja hoogu. Lihtsad koostisosad keevad kokku maitseteks, mis korraga aromaatsed ja mõnusalt kodused.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 400 g hakkliha
  2. soola, pipart
  3. 500 g kapsast
  4. 1 sibul
  5. 3 küüslauguküünt
  6. 1 sl riivitud ingverit
  7. 50 ml vett
  8. 3 sl sojakastet
  9. 2 sl teriyaki-kastet
  10. 1 sl riisiäädikat
  11. 1 sl seesamiõli
  1. Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga. Lisa peenelt ribastatud kapsas. Pane juurde tükeldatud sibul ja küüslauguküüned ning riivitud ingver. Kalla pannile vett ja kuumuta kaane all umbes 7 minutit. Sega kokku ülejäänud koostisosad ja vala pannile. Kuumuta kapsa pehmenemiseni. Maitsesta lõplikult ja paku keedukartulitega.

Tomatine hakklihasupp

Lihtne ja särtsakas kõhutäide annab värvi ka kõige hallimale päevale. Valmib kiiresti ja maitseb usaldusväärselt hästi iga kell.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 150 g peekonit
  2. 1 punane sibul
  3. 3 küüslauguküünt
  4. 250 g porgandit
  5. 550 g kartulit
  6. 500 g hakkliha
  7. 1 sl köömneid
  8. 1 sl paprikapulbrit
  9. 0,5 tl Cayenne’i pulbrit
  10. 1 purk purustatud tomateid
  11. 1 l puljongit
  12. 150 g marineeritud kurki
  13. 1 purk punaseid ube
  14. soola, pipart
  1. Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ja pane sinna tükeldatud peekon. Lisa hakitud sibul ja küüslauguküüned. Nüüd on kooritud ja tükeldatud porgandite-kartulite kord. Paari minuti pärast pane sekka hakkliha, köömned, paprikapulber, Cayenne’i pulber ning timmi mekki soola-pipraga. Kuumuta mõned minutid. Sega sisse purustatud tomatid ja puljong, keeda köögiviljade pehmenemiseni. Lõpuks lisa tükeldatud kurgitükid ja punased oad. Maitsesta lõplikult ja raputa üle värske tilliga.

Soojendav ahjupasta

Ahjupasta hakklihaga on kindla peale minek. Kõik söövad ja rõõmustavad, olgu siis argiõhtul või nädalavahetuse lõunalauas.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
6 portsjonit
  1. 350 g pennesid
  2. soola, pipart, suhkrut
  3. 1 sibul
  4. 2 küüslauguküünt
  5. 2 sellerivart
  6. 1 paprika
  7. 1 sl võid
  8. õli
  9. 500 g hakkliha
  10. 1 sl kuivatatud ürte (basiilik või tüümian)
  11. 1 sl paprikapulbrit
  12. 1 sl magusat sinepit
  13. 400 g pastakastet
  14. 1 dl vett
  15. 125 g mozzarella’t
  16. 125 g riivjuustu
  1. Keeda pasta valmis soolaga maitsestatud vees, nõruta lohakalt. Haki sibul ja küüslauguküüned, tükelda seller ja paprika. Kuumuta pannil või ja pisut õli. Tõsta sinna sibul, umbes minut hiljem küüslauk, seejärel seller ja paprika. Kuumuta läbi, lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga. Sega juurde kuivatatud ürdid, paprikapulber ja sinep. Küpseta kuni hakkliha roosaka värvuse kadumiseni. Lisa pastakaste ja vesi ning hoia tulel minutijagu. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

  2. Tõsta võiga määritud ahjuvormi eelnevalt keedetud pasta ja hakklihasegu. Silu ühtlaseks. Laota peale murendatud mozzarella ja riivjuust. Hoia 190 kraadi juures 20–25 minutit.