MAITSETE ADVENDIKALENDER

Ahjus haudunud kruubipuder köögiviljade ja singiga

Pille Enden, 01.12.2025

Soe, toitev ja kodune on roog on eriti sobiv külmal ajal, kui hing ihkab midagi tummist. Pikalt ahjus haududes muutuvad kruubid mõnusalt pehmeks. Köögiviljad annavad toidule nii värvi kui maitset ning sink soolakust. Puder maitseb hea ka siis, kui see järgmisel päeval pannil üle praadida.

Valmistamise aeg
20 minutit + 1tund ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 porgandit
  2. 300 g kaalikat
  3. 0,5 punast sibulat
  4. 2 sl õli
  5. 2,5 dl odrakruupe
  6. 7,5 dl vett või köögiviljapuljongit
  7. 1 sl kõrvitsaseemneid
  8. 1 sl hakitud peterselli või basiilikut
Sinepi-meekaste
  1. 2 sl Dijoni sinepit
  2. 2 sl oliiviõli
  3. 2 sl õunaäädikat või sidrunimahla
  4. 1 sl mett
  5. 1 purustatud küüslauguküüs
  6. soola
  7. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori juurviljad ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori sibul, poolita ja lõika viiludeks. Kuumuta õli pannil, prae selles sibulat koos porgandi- ja kaalikakuubikutega 4-5 minutit kuni on kergelt pruunistunud. Tõsta pannilt ära.

  2. Haki sink ja pruunista pannil. Sega juurviljadega.

  3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Loputa kruubid külma veega ja tõsta ahjupotti. Sega hulka juurvilja- singisegu. Kalla peale kuum puljong ja sega hästi läbi. Kata kaanega, tõsta ahju ja hauta 1 tund.

  4. Sega kastme ained. Võta puder ahjust, sega hulka kaste ja timmi maitset soola ning pipraga kui vaja.