VÄRSKE, AGA TOITEV

Sügisene värske salat õunte, juustu ja peekoniga

Pille Enden, 22.11.2025

Krõmps värske salat sisaldab lisaks õuntele ka Rooma salatit, kuivatatud jõhvikaid ja pähkleid. Soolakust annavad nii peekon kui feta juust. Salatisse sobib feta asemel ka sinihallitusjuust, mis lisab pikantsust. Peekoniviilud saab krõbedaks nii ahjus küpsetades kui pannil praadides.

Valmistamise aeg
25 minutit + 15 minutit ahjus
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 5 viilu toorsuitsupeekonit
  2. 2 dl Kreeka pähkleid
  3. 1 suur Rooma salat
  4. 2 keskmist magushaput õuna
  5. 1 dl kuivatatud jõhvikaid
  6. 120 g feta või sinihallitusjuustu
Vinegrettkaste
  1. 1 dl oliiviõli
  2. 3 sl õunaäädikat
  3. 1,5 sl mett või agaavisiirupit
  4. 1 sl Dijoni sinepit
  5. soola
  6. musta pipart
Valmistamine
  1. Klopi kõik kastme koostisosad ühtlaseks. Jäta maitsestuma.

  2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lao peekoniviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 10-15 minutit kuni on krõbedad. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Murenda väikesteks tükkideks.

  3. Rösti pähklid kuival kuumal pannil. Lase jahtuda ja haki.

  4. Haki Rooma salat. Koori õunad, lõika viiludeks ja viilud 2-3 tükiks. Sega kõik salati ained suures kausis kokku. Vahetult enne serveerimist nirista peale kaste ja sega läbi.