HEAD ISU ARGIPÄEVAKS
Pelmeeni-köögiviljavorm
Pille Enden, 19.11.2025
Lihtne, mugavalt ahjus valmiv roog sobib suurepäraselt nii argiõhtuks kui ka nädalavahetuse laisaks lõunasöögiks. Vormiroa eelis on paindlikkus – koostisosi saab kohandada vastavalt sellele, mida parasjagu külmkapis leidub. Kui köögivilju puhastada ja tükeldada ei viitsi, siis võib osta poest meelepärase külmutatud köögviljasegu. Siis võiks köögiviljad enne mõneks minutiks kuuma vette panna.

- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 paprikat
- 1 keskmine suvikõrvits (u 250 g)
- 2 keskmist tomatit
- 1 sl õli
- 500 g külmutatud pelmeene
- 500 g hapukoort
- 3 sl sojakastet
- 100 g riivjuustu
- soola
- musta pipart
- õli praadimiseks
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Poolita paprikad, eemalda seemned, lõika ribadeks. Poolita suvikõrvits ja lõika viiludeks. Haki tomatid.
Prae sibulat pannil õlis 3-4 minutit. Lisa siis paprika, suvikõrvits ja küüslauk. Prae 4-5 minutit kuni köögiviljad pehmenevad.
Sega hulka hapukoor ja sojakaste, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pool kastmest ahjuvormi põhja. Lao peale pelmeenid ja määri ülejäänud kaste.
Lao peale tomatid ja maitsesta natukese soola ja pipraga. Puista peale riivjuust.
Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit kuni vorm on pealt kenasti pruunistunud.