MAITSETE ADVENDIKALENDER
Kooreräimed rukkipaneeringuga
Tiina Lebane, 18.12.2025
Hoia räimefileesid enne paneerimist ja praadimist mõni minut sinepiga maitsestatud vahukoores, see teeb kala pehmemaks ja annab sametise lisameki. Riivleiva hulka sega veidi rukkilinnasejahu. See lisab paneeringule karamellise ja sügavama rukkimaitse ning toreda tumepruuni värvuse.

- 600 g räimefileed
- 2 muna
- 1 dl vahukoort
- soola
- 1 sl sinepit
- 3 dl riivleiba
- 0,5 dl rukkilinnasejahu
- võid praadimiseks
- õli praadimiseks
Loputa räimefileed külma vee all ja kuivata köögipaberiga.
Klopi munad koos koore ja sinepiga lahti, lisa 1 tl soola. Vala segu räimedele. Sega teises kausis riivleib, rukkilinnasejahu ja 0,5 tl soola. Aja pann kuumaks, lisa sinna veidi õli ja võid.
Tõsta räimefileed ükshaaval kooresegust riivleiva sisse, keera ringi, et ka filee teine külg saaks paneeringuga kokku. Seda on parem teha kahvliga kui sõrmedega, sest märgade sõrmede külge hakkab asjatult liiga palju paneeringut. Prae räimi kuumal pannil õli-võisegus osade kaupa mõlemalt poolt paar minutit. Pane enne uue pannitäie lisamist õli ja võid juurde, nii küpseb paneering mõnusalt krõbedaks.
Serveeri koos kuumade keedukartulite või kartulipudruga.