MAITSETE ADVENDIKALENDER

Ahjusink hapukoore-juustukattega

Tiina Lebane, 13.12.2025

Küüslauguse hapukoore ja toorjuustu seguga üle küpsetatud ahjusingist saab tõenäoliselt kogu pere lemmik. Rohkelt riivitud juustu peale ning maitsev õhtusöök valmib tõesti kiirelt. Täiuslik argiroog, mis on ühtmoodi maitsev nii värskelt küpsetatuna kui ka järgmisel päeval jahtunult lõunaks süües.

Valmistamise aeg
25 minutit + 15 minutit ahjus küpsetamiseks
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 800 g ahjusinki
  2. 2 dl hapukoort
  3. 100 g ürditoorjuustu
  4. 2 küüslauguküünt
  5. 2 dl riivitud juustu
  6. 1 sibul
  7. õli praadimiseks
  8. 200 g külmutatud herneid
Valmistmamine
  1. Pane ahi 225 kraadi peale sooja.

  2. Eemalda lihalt võrk, kui see on olemas. Lõika ahjusink 6-8 paksemaks viiluks ja aseta ahjuvormi. Sega omavahel hapukoor ja toorjuust. Koori küüslauk ja riivi kooresegu hulka, sega läbi. Laota segu lihatükkidele ja puista peale riivitud juust. Küpseta ahju keskel umbes 15 minutit.

  3. Koori sibul ja haki peeneks, prae kuumal pannil kuldseks. Lisa herned ja kuumuta veel umbes 5 minutit. Jaga segu ahjust võetud lihale ja söö kohe.