MAITSETE ADVENDIKALENDER
Ahjusink hapukoore-juustukattega
Tiina Lebane, 13.12.2025
Küüslauguse hapukoore ja toorjuustu seguga üle küpsetatud ahjusingist saab tõenäoliselt kogu pere lemmik. Rohkelt riivitud juustu peale ning maitsev õhtusöök valmib tõesti kiirelt. Täiuslik argiroog, mis on ühtmoodi maitsev nii värskelt küpsetatuna kui ka järgmisel päeval jahtunult lõunaks süües.

- 800 g ahjusinki
- 2 dl hapukoort
- 100 g ürditoorjuustu
- 2 küüslauguküünt
- 2 dl riivitud juustu
- 1 sibul
- õli praadimiseks
- 200 g külmutatud herneid
Pane ahi 225 kraadi peale sooja.
Eemalda lihalt võrk, kui see on olemas. Lõika ahjusink 6-8 paksemaks viiluks ja aseta ahjuvormi. Sega omavahel hapukoor ja toorjuust. Koori küüslauk ja riivi kooresegu hulka, sega läbi. Laota segu lihatükkidele ja puista peale riivitud juust. Küpseta ahju keskel umbes 15 minutit.
Koori sibul ja haki peeneks, prae kuumal pannil kuldseks. Lisa herned ja kuumuta veel umbes 5 minutit. Jaga segu ahjust võetud lihale ja söö kohe.