MAITSETE ADVENDIKALENDER

Röstitud puistesegu

Tiina Lebane, 09.12.2025

Röstitud sibul on tuntud kui maitsev krõbeduse andja mitmesugustele roogadele. Lisa ka pähkleid ja seemneid ning saad mõnusalt pähklise krõmpsuva lisandi kõigele alates grillvorstidest kuni salatite ja võikudeni.

Valmistamise aeg
10 minutit + 17-18 minutit röstimiseks
Koostisosad
  1. 1 dl Kreeka pähkleid
  2. 0,5 dl metspähkleid
  3. 2 sl päevalilleseemneid
  4. 1 tl oliiviõli
  5. 0,5 dl soolaga röstitud maapähkleid
  6. 1 dl röstsibulat
  7. 0,5 tl soolahelbed
Valmistamine
  1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

  2. Mõõda väikesesse ahjuvormi Kreeka pähklid, metspähklid ja päevalilleseemned ning nirista peale 1 tl oliiviõli. Rösti ahju keskel 17-18 minutit, poole aja pealt sega läbi.

  3. Tõsta pähklisegu jahtuma.

  4. Haki maapähklid ja röstitud pähklisegu jämedalt. Sega hulka röstsibul ja soolahelbed. Säilita kaanega purgis toatemperatuuril.

  5. 3,5 dl