ISADEPÄEVA KOOK
Maisihelbekook šokolaadi ja soolahelvestega – ka laps saab hakkama
Tiina Lebane, 07.11.2025
Ülimaitsev kombinatsioon kreemjast maapähklivõist, krõmpsuvatest maisihelvestest ja piimašokolaadist. Ahjuta valmivat kooki on vahva koos lastega valmistada ja näiteks isadepäeval lauale panna - see sobib ideaalselt nii suurte kui ka väikeste maiasmokkade magusaisu rahuldamiseks!

- 10 dl maisihelbeid
- 2 dl heledat toidusiirupit
- 1 dl suhkrut
- 1 purk (u 333 g) magustamata maapähklivõid, nt Kranži krõbisev maapähklivõi meresoolaga
- 0,5 tl soola
- 250 g piimašokolaadi
- soolahelbeid
Vala maisihelbed kaussi ja purusta sõrmede vahel väiksemaks. Purusta nii, et suuremaid tükke ei jää, kuid jääb siiski puru, mitte jahu.
Mõõda potti siirup, suhkur, maapähklivõi ja sool. Kuumuta aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud. Jälgi, et segu kõrbema ei läheks. Vala maisihelvestele ja sega ühtlaseks.
Kata ahjuplaat (u 30 x 40 cm) küpsetuspaberiga. Vala tainas peale ja silu võimalikult tasaseks, seda on mugav teha spaatli või suurema lusika seljaga. Lase külmkapis taheneda vähemalt 1 tund.
Sulata šokolaad kuumaveevannil. Vala koogile ja silu laiali. Kui šokolaad hakkab tahenema – ja see juhtub üsna ruttu -, puista peale natuke soolahelbeid. Lase külmkapis tahkuda umbes 30 minutit, siis lõika tükkideks. Säilita külmkapis kaanega anumas, kui tükke rohkem, aseta kihtide vahele küpsetuspaberit. Võib ka sügavkülmutada.