Ood broileripooltiibadele!
Ragne Värk, 10.11.2025
Põlle varnast võtma ei pea! Eeltööks kulub vaid mõni minut, ülejäänu teeb ära ahjukuumus.

- 450 g broileripooltiibasid või -poolkoibi
- soola, pipart
- 1 sl oliiviõli
- 1 tl mett
- 1 sl sojakastet
- 1 sl magusat sinepit
- vett
Sega oliiviõli, mesi, sojakaste ja sinep. Maitsesta tiivad soola-pipraga ja hõõru eelvalmistatud seguga kokku. Tõsta ahjuvormi. Lisa sorts vett, et vormi põhi oleks kergelt kaetud. Küpseta 200 kraadi juures 35–40 minutit.
Söö nii: Serveeri kõrvale rohelist salatit või ahjukartuleid. Maitseb hästi ka värske hapukoorekastmega.
Millal valmistada: Tee valmis vahetult enne serveerimist või siis eelmisel päeval. Saad lihtsasti soojendada.
Soovitus: Kui soovid eriti maitserikast tulemust, lase tiibadel enne küpsetamist vähemalt 30 minutit marinaadis seista. Lõpus tõsta korraks kuumust, et saavutada eriti mõnus kuldpruun glasuur.