Ood broileripooltiibadele!

Ragne Värk, 10.11.2025

Põlle varnast võtma ei pea! Eeltööks kulub vaid mõni minut, ülejäänu teeb ära ahjukuumus.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
3 portsjonit
  1. 450 g broileripooltiibasid või -poolkoibi
  2. soola, pipart
  3. 1 sl oliiviõli
  4. 1 tl mett
  5. 1 sl sojakastet
  6. 1 sl magusat sinepit
  7. vett
  1. Sega oliiviõli, mesi, sojakaste ja sinep. Maitsesta tiivad soola-pipraga ja hõõru eelvalmistatud seguga kokku. Tõsta ahjuvormi. Lisa sorts vett, et vormi põhi oleks kergelt kaetud. Küpseta 200 kraadi juures 35–40 minutit.

  2. Söö nii: Serveeri kõrvale rohelist salatit või ahjukartuleid. Maitseb hästi ka värske hapukoorekastmega.

  3. Millal valmistada: Tee valmis vahetult enne serveerimist või siis eelmisel päeval. Saad lihtsasti soojendada.

  4. Soovitus: Kui soovid eriti maitserikast tulemust, lase tiibadel enne küpsetamist vähemalt 30 minutit marinaadis seista. Lõpus tõsta korraks kuumust, et saavutada eriti mõnus kuldpruun glasuur.