1, 2, 3 ja valmis!
Mahe kõrvitsasupp
Ragne Värk, 31.10.2025
Siidine ja kergelt magusa mekiga kuldkollane kõrvitsasupp peletab kiiresti eemale tusatuju. Teisiti ju ei saakski, kui taldrikust vaatab vastu killuke päikest.

- 300 g puhastatud muskaatkõrvitsat
- 300 g puhastatud suvikõrvitsat
- 7 dl köögiviljapuljongit
- parmesaniselg (kõva osa, mida tavaliselt ära ei kasutata)
- 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
- 1 tl karripulbrit
- soola, pipart
- hapukoort ämblikuvõrgu tegemiseks
Pane tükeldatud köögiviljad potti, lisa puljong ja parmesani kõva osa. Keeda keskmisel kuumusel köögiviljad pehmeks. Püreesta supp ja lisa maitseained.
Söö nii: Täienda suppi praetud peekoni, riivitud parmesani, pähklite, seemnete või krõbedate saiakrutoonidega.
Millal valmistada: Tee vabalt päev varem valmis, järgmisel päeval jääb vaid kiire ülessoojendamise vaev.
Soovitus: Halloween’i ajal kaunista supp ämblikuvõrguga. Selleks tee hapukoorega peale kolm ringi ja tõmba noaotsa või grilltikuga supi keskelt väljapoole.