1, 2, 3 ja valmis!

Mahe kõrvitsasupp

Ragne Värk, 31.10.2025

Siidine ja kergelt magusa mekiga kuldkollane kõrvitsasupp peletab kiiresti eemale tusatuju. Teisiti ju ei saakski, kui taldrikust vaatab vastu killuke päikest.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
3 portsjonit
  1. 300 g puhastatud muskaatkõrvitsat
  2. 300 g puhastatud suvikõrvitsat
  3. 7 dl köögiviljapuljongit
  4. parmesaniselg (kõva osa, mida tavaliselt ära ei kasutata)
  5. 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
  6. 1 tl karripulbrit
  7. soola, pipart
  8. hapukoort ämblikuvõrgu tegemiseks
  1. Pane tükeldatud köögiviljad potti, lisa puljong ja parmesani kõva osa. Keeda keskmisel kuumusel köögiviljad pehmeks. Püreesta supp ja lisa maitseained.

Söö nii: Täienda suppi praetud peekoni, riivitud parmesani, pähklite, seemnete või krõbedate saiakrutoonidega.

Millal valmistada: Tee vabalt päev varem valmis, järgmisel päeval jääb vaid kiire ülessoojendamise vaev.

Soovitus: Halloween’i ajal kaunista supp ämblikuvõrguga. Selleks tee hapukoorega peale kolm ringi ja tõmba noaotsa või grilltikuga supi keskelt väljapoole.