MAITSETE ADVENDIKALENDER
Kaalikašnitslid
Pille Enden, 02.12.2025
Sügisesest krõmpsust kaalikast valmistatud šnitslid on maitsev ja tervislik alternatiiv liharoale. Need sobivad suurepäraselt nii taimetoitlastele kui ka neile, kes soovivad oma toidulauale veidi vaheldust tuua. Kaalikašnitsleid võib serveerida koos kartuli, salati ja/või meelepärase kastmega. Roa valmistamiseks vali piklikumad kaalikad – neist saab sobiva suurusega viile lõigata.

- 800 g kaalikat
- 2 keskmist sibulat
- 6 sl kaalikakeeduvett või piima
- 1 muna
- 3 sl riivsaia
- 25 g võid
- õli praadimiseks
- soola
- musta pipart
Koori kaalikad, lõika mõlemalt poolt otsad ära. Lõika kaalikas 1-1,5 cm paksusteks viiludeks ja keeda soolaga maitsestatud vees 15 minutit või kuni on pehmed.
Koori ja haki sibulad. Prae pannil õlis pruuniks.
Lao kaalikaviilud võiga määritud ahjupannile. Maitsesta soola ja pipraga.
Riivi äralõigatud kaalikatükid peene riiviga. Sega hulka sibul, kaalikakeeduvesi või piim, muna ja riivsai. Maitsesta soola ja pipraga. Jaga saadud segu kaalikaviiludele. Pane peale õhukesed võiviilud.
Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit kuni kate on pruunistunud. Serveeri värske salatiga või lisandiks.