LIHTNE KODUNE ROOG

Kreemine kana-pastavorm

Pille Enden, 29.10.2025

See kodune roog valmib lihtsalt ja sobib enamasti kogu perele. Sulatatud juust muudab roa mõnusalt kreemjaks, päikesekuivatatud tomatid annavad sügava maitse. Vormi võib valmistada ka grill- või suitsukanaga, siis jääb kana praadimine ära.

Valmistamise aeg
30 minutit + 25 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 300 g pastat (nt penne, gnocchi või teokarp)
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 1 väike sibul
  4. 350 g kanafileed
  5. 2 sl võid
  6. 5 päikesekuivatatud tomatit
  7. 0,5 dl hakitud peterselli
  8. 3 dl riivitud parmesani või Cheddari juustu
  9. 300 g sulatatud juustu
  10. 1 dl rõõska koort või piima
  11. soola
  12. musta pipart
Valmistamine
  1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks.  Kurna.

  2. Koori ja haki küüslauguküüned ning sibul.

  3. Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Pruunista pannil võis 2-3 minutit. Lisa sibul ja prae veel 3-4 minutit. Lisa praadimise lõpupoole küüslauk ja kuumuta läbi. Tõsta kaussi.

  4. Lisa pasta, hakitud päikesekuivatatud tomatid, petersell ja  2 dl riivjuustust. Sega läbi.

  5. Klopi koor vähehaaval sulatatatud juustu hulka. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla kaste pastale ja sega läbi. Tõsta vormi ja puista peale ülejäänud riivjuust.

  6. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit kuni vorm on pealt pruunistunud.