LIHTNE KODUNE ROOG
Kreemine kana-pastavorm
Pille Enden, 29.10.2025
See kodune roog valmib lihtsalt ja sobib enamasti kogu perele. Sulatatud juust muudab roa mõnusalt kreemjaks, päikesekuivatatud tomatid annavad sügava maitse. Vormi võib valmistada ka grill- või suitsukanaga, siis jääb kana praadimine ära.

- 300 g pastat (nt penne, gnocchi või teokarp)
- 2 küüslauguküünt
- 1 väike sibul
- 350 g kanafileed
- 2 sl võid
- 5 päikesekuivatatud tomatit
- 0,5 dl hakitud peterselli
- 3 dl riivitud parmesani või Cheddari juustu
- 300 g sulatatud juustu
- 1 dl rõõska koort või piima
- soola
- musta pipart
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna.
Koori ja haki küüslauguküüned ning sibul.
Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Pruunista pannil võis 2-3 minutit. Lisa sibul ja prae veel 3-4 minutit. Lisa praadimise lõpupoole küüslauk ja kuumuta läbi. Tõsta kaussi.
Lisa pasta, hakitud päikesekuivatatud tomatid, petersell ja 2 dl riivjuustust. Sega läbi.
Klopi koor vähehaaval sulatatatud juustu hulka. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla kaste pastale ja sega läbi. Tõsta vormi ja puista peale ülejäänud riivjuust.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit kuni vorm on pealt pruunistunud.