KODUNE JA TOITEV

Kapsa-hakklihakotletid

Pille Enden, 03.11.2025

Kodune ja toitev roog ühendab kahe lihtsa koostisosa — kapsa ja hakkliha — parimad omadused. Kui lisaks lihale panna kotlettidesse kapsast, on tulemus hoopis kergem. See tuleks enne tainasse lisamist pannil pehmeks hautada. Kotlettide juurde sobib suurepäraselt kartulipuder.

Koostisosad
  1. 0,75 dl riivsaia
  2. 2 kohvi- või toidukoort
  3. 300 g kapsast
  4. 1 sibul
  5. 1 küüslauguküüs
  6. 1 sl võid
  7. 500 g hakkliha
  8. 1 muna
  9. jahu paneerimiseks
  10. õli praadimiseks
  11. soola
  12. musta pipart
Valmistamine
  1. Sega riivsai ja koor ning lase 20 minutit seista.

  2. Haki kapsas või riivi peene riiviga. Koori ja haki sibul. Prae kapsast ja sibulat pannil võis 10-12 minutit või kuni kapsas on pehme. Lisa purustatud küüslauk ja prae läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

  3. Sega hakkliha hulka kapsas, paisutatud riivsai ja muna. Maitsesta soola ja pipraga.

  4. Vormi hakkliha-kapsamassist pätsikesed ja kasta mõlemalt poolt jahusse. Prae pannil õlis mõlemalt poolt pruuniks, 5-6 minutit kummaltki poolt. Keera praadimise ajal aeg-ajalt ümber, nii küpsevad need ühtlasemalt. Serveeri kartulipudru ja värske salatiga.