KODUNE JA TOITEV
Kapsa-hakklihakotletid
Pille Enden, 03.11.2025
Kodune ja toitev roog ühendab kahe lihtsa koostisosa — kapsa ja hakkliha — parimad omadused. Kui lisaks lihale panna kotlettidesse kapsast, on tulemus hoopis kergem. See tuleks enne tainasse lisamist pannil pehmeks hautada. Kotlettide juurde sobib suurepäraselt kartulipuder.

- 0,75 dl riivsaia
 - 2 kohvi- või toidukoort
 - 300 g kapsast
 - 1 sibul
 - 1 küüslauguküüs
 - 1 sl võid
 - 500 g hakkliha
 - 1 muna
 - jahu paneerimiseks
 - õli praadimiseks
 - soola
 - musta pipart
 
Sega riivsai ja koor ning lase 20 minutit seista.
Haki kapsas või riivi peene riiviga. Koori ja haki sibul. Prae kapsast ja sibulat pannil võis 10-12 minutit või kuni kapsas on pehme. Lisa purustatud küüslauk ja prae läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega hakkliha hulka kapsas, paisutatud riivsai ja muna. Maitsesta soola ja pipraga.
Vormi hakkliha-kapsamassist pätsikesed ja kasta mõlemalt poolt jahusse. Prae pannil õlis mõlemalt poolt pruuniks, 5-6 minutit kummaltki poolt. Keera praadimise ajal aeg-ajalt ümber, nii küpsevad need ühtlasemalt. Serveeri kartulipudru ja värske salatiga.