NII MAITSEV! Kõrvitsa-peekonirullid
Pille Enden, 31.10.2025
Soolakad krõbedad rullid valmivad mugavalt valmis lehttainast ja maitsevad soojana imehead. Püreestatud kõrvits annab saiatäidises mahlakust. Rulle on mugav valmistada lehttaina lehtedest. Ühest lehest saab parasjagu 1 suure rulli.

- 500 g lehttainast
- 300 g kõrvitsat
- 140 g toorsuitsupeekoni kuubikuid
- 1 dl hakitud salveilehti
- 2 sl kõrvitsaseemneid
- 100 g Cheddari juustu
- 1 muna
- 0,25 tl soola
Koori kõrvits, lõika tükkideks ja pane potti. Kalla poti põhja veidi vett, kata pott kaanega ja hauta kuni kõrvits on pehme, 10-12 minutit. Jälgi, et põhja ei kõrbeks. Kui vaja, lisa veel veidi vett. Kui kõrvits on pehmeks keenud ja poti põhja on jäänud veel vett, siis auruta kaaneta kuni põhi on kuiv. Püreesta kõrvits.
Vahepeal prae peekon pannil kuldpruuniks. Lisa salveilehed ja kõrvitsaseemned ning prae koos peekoniga läbi. Tõsta pannilt ja lase jahtuda.
Rulli tainas enam-vähem ruutudeks. Määri igale tainaruudule kõrvitsapüreed ja puista peekonisegu. Viimasena puista peale riivjuust.
Rulli ruudud tihedalt rulliks. Lõika rull pikuti pooleks, nii et selle otsa jääks umbes sentimeetrine lõikamata osa. Keera lõikepinnad üles. Põimi pooled üksteise ümber nii, et lõikepinnad jääksid kogu aeg ülespoole. Keera ringiks ja pigista otsad kokku.
Pane keerud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi muna lahti ja klopi hulka sool. Pintselda rullid munaga.
Küpseta rulle 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Serveeri soojalt.