HINGELE SOOJA
Kõrvitsa-kookosesupp
Pille Enden, 02.11.2025
Sametine sügisene supp toob lauale päikeselist värvi. See roog on tummine, rikkalik ja parajalt vürtsikas - seega ideaalne valik kargeteks sügispäevadeks. Tugevama maitsega supi saab muskaatkõrvitsast. Soja- ja kalakaste koos sidrunheina, ingveri ja tšilliga annavad leemele veidi aasiapärast mekki.

- 2 kg kõrvitsat
 - 2 sibulat
 - 3 küüslauguküünt
 - 2 sidrunheina vart
 - 2 sl riivitud ingverit
 - 1 tl tšillihelbeid
 - 2 sl õli
 - 8 dl köögivilja- või kanapuljongit
 - 1 sl kalakastet
 - 2 sl sojakastet
 - 200 g kookoskreemi
 - 3 sl kõrvitsaseemneid
 - soola
 - musta pipart
 - laimimahla
 
Poolita kõrvits ning eemalda seemned. Koori kõrvits ja lõika tükkideks.
Haki sibulad ja küüslauguküüned. Eemalda sidrunheinal puised kestad ja haki sisu. Pane hakitud küüslauk, sidrunhein, ingver ja tšillihelbed kombaini või saumikseri kannu. Lisa 1 sl õli ja töötle võimalikult peeneks.
Prae kõrvitsat ja sibulat poti põhjas õlis 2-3 minutit. Lisa peenestatud maitseained ja kuumuta segades läbi.
Lisa puljong ning kala- ja sojakaste. Keeda 15 minutit või kuni kõrvits on hästi pehme.
Püreesta supp mikseriga ühtlaseks ja võimalikult kreemjaks. Sega hulka kookoskoor ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga.
Rösti kõrvitsaseemned kuival pannil. Puista serveerimisel supile.