HINGELE SOOJA

Kõrvitsa-kookosesupp

Pille Enden, 02.11.2025

Sametine sügisene supp toob lauale päikeselist värvi. See roog on tummine, rikkalik ja parajalt vürtsikas - seega ideaalne valik kargeteks sügispäevadeks. Tugevama maitsega supi saab muskaatkõrvitsast. Soja- ja kalakaste koos sidrunheina, ingveri ja tšilliga annavad leemele veidi aasiapärast mekki.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 kg kõrvitsat
  2. 2 sibulat
  3. 3 küüslauguküünt
  4. 2 sidrunheina vart
  5. 2 sl riivitud ingverit
  6. 1 tl tšillihelbeid
  7. 2 sl õli
  8. 8 dl köögivilja- või kanapuljongit
  9. 1 sl kalakastet
  10. 2 sl sojakastet
  11. 200 g kookoskreemi
  12. 3 sl kõrvitsaseemneid
  13. soola
  14. musta pipart
  15. laimimahla
Valmistamine
  1. Poolita kõrvits ning eemalda seemned. Koori kõrvits ja lõika tükkideks.

  2. Haki sibulad ja küüslauguküüned. Eemalda sidrunheinal puised kestad ja haki sisu. Pane hakitud küüslauk, sidrunhein, ingver ja tšillihelbed kombaini või saumikseri kannu. Lisa 1 sl õli ja töötle võimalikult peeneks.

  3. Prae kõrvitsat ja sibulat poti põhjas õlis 2-3 minutit. Lisa peenestatud maitseained ja kuumuta segades läbi.

  4. Lisa puljong ning kala- ja sojakaste. Keeda 15 minutit või kuni kõrvits on hästi pehme.

  5. Püreesta supp mikseriga ühtlaseks ja võimalikult kreemjaks. Sega hulka kookoskoor ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga.

  6. Rösti kõrvitsaseemned kuival pannil. Puista serveerimisel supile.