MAITSETE ADVENDIKALENDER
Porgandisalat õuna, pähklite ja rosinatega
Pille Enden, 17.12.2025
Porgandisalat on lihtsalt ja kiirelt valmiv värske roog, mis mõnede lisanditega saab hoopis rikkalikuma maitse. See salat sobib nii kergeks eelroaks kui ka lisandiks praele. Kui kasutada eri värvi porgandeid, on tulemus vahvalt kirev. Salatit võib serveerida kohe peale kokku segamist, aga see maitseb hea ka järgmisel päeval. Kergeks eineks jagub sellest kogusest neljale, kui lisandiks, siis vähemalt kuuele.

- 600 g porgandeid
- 2 õuna
- 1 dl hakitud pekaani või Kreeka pähkleid
- 1 dl heledaid rosinaid
- 2 sl hakitud peterselli
- 3 sl majoneesi
- 3 sl täistera Dijoni sinepit
- 3 sl õunaäädikat
- 1 sl mett
- soola
- musta pipart
Sega kastmeks majonees, sinep, äädikas ja mesi. Maitsesta soola ja pipraga.
Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga või lõika tikkudeks. Koori õun, eemalda südamik ja riivi või lõika tikkudeks.
Sega kausis porgand, õun, pähklid, rosinad ja petersell. Sega läbi.