MAITSETE ADVENDIKALENDER

Porgandisalat õuna, pähklite ja rosinatega

Pille Enden, 17.12.2025

Porgandisalat on lihtsalt ja kiirelt valmiv värske roog, mis mõnede lisanditega saab hoopis rikkalikuma maitse. See salat sobib nii kergeks eelroaks kui ka lisandiks praele. Kui kasutada eri värvi porgandeid, on tulemus vahvalt kirev. Salatit võib serveerida kohe peale kokku segamist, aga see maitseb hea ka järgmisel päeval. Kergeks eineks jagub sellest kogusest neljale, kui lisandiks, siis vähemalt kuuele.

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g porgandeid
  2. 2 õuna
  3. 1 dl hakitud pekaani või Kreeka pähkleid
  4. 1 dl heledaid rosinaid
  5. 2 sl hakitud peterselli
Majoneesikaste
  1. 3 sl majoneesi
  2. 3 sl täistera Dijoni sinepit
  3. 3 sl õunaäädikat
  4. 1 sl mett
  5. soola
  6. musta pipart
Valmistamine
  1. Sega kastmeks majonees, sinep, äädikas ja mesi. Maitsesta soola ja pipraga.

  2. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga või lõika tikkudeks. Koori õun, eemalda südamik ja riivi või lõika tikkudeks.

  3. Sega kausis porgand, õun, pähklid, rosinad ja petersell. Sega läbi.