HEA SUUPISTE! Krõbe sai õuna-kanamaksakattega

Pille Enden, 03.11.2025

Krõbe röstitud sai koos pehme kanamaksa, hapuka õuna ja sibulaga on rikkalik ja maitseküllane  suupiste. Praetud õun ja sibul annavad mahedale maksale hapukas-magusat maitset. Kõik kokku moodustavad harmoonilise maitsega ampsu, mis sobib nii pidulauale eelroaks kui ka mõnusaks õhtuseks ampsuks.

Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 õuna
  2. 2 tl suhkrut
  3. 2 tl õunaäädikat
  4. 1 sibul
  5. 150 g kanamaksa
  6. 50 g võid
  7. 4 viilu saia
  8. soola
  9. musta pipart
  10. hakitud peterselli
  11. palsamikreemi serveerimiseks
Valmistamine
  1. Eemalda õuntelt südamikud. Soovi korral koori õunad ja lõika viiludeks. Kuumuta pannil 1 sl võid. Pane õunaviilud pannile, lisa veidi suhkrut ja prae viile, kuni need pehmenevad, kuid ei lagune. Lisa õunaäädikas ja kuumuta läbi. Tõsta pannilt ära.

  2. Koori sibul ja lõika viiludeks. Prae pannil võis, kuni viilud on pehmed ja kuldpruunid. Maitsesta vähese soolaga ja tõsta pannilt ära.

  3. Eemalda maksalt kelmed, tupsuta majapidamispaberiga kuivaks ja lõika väiksemateks tükkideks. Prae kuumal pannil võis pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga.

  4. Lõika sai viiludeks ja prae pannil krõbedaks või rösti ahjus või rösteris.

  5. Pane saiaviiludele õunaviilud, tõsta peale sibul ja kanamaks. Puista peale peterselli ning soovi korral nirista peale palsamikreemi. Serveeri kohe.