1, 2, 3 ja valmis! Õunakook viigimarjadega

Ragne Värk, 26.10.2025

Ei viitsi pikalt köögis toimetada, kuid hing ihkab siiski midagi head? Parim lahendus on siin.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
8 portsjonit
  1. 2 muna
  2. 6 sl õli
  3. 6 sl suhkrut
  4. 0,5 tl kaneeli
  5. 6 sl nisujahu
  6. 1 tl küpsetuspulbrit
  7. rohkelt õunatükke (u 800 g)
  8. peale viigimarju
  1. Vahusta muna kergelt kahvliga, lisa segades õli. Nüüd järgemööda suhkur, kaneel ning jahu-küpsetuspulbrisegu. Kõige viimasena sega sisse õunatükid.

  2. Pane tainas lahtikäivasse koogivormi (Ø 22 cm), laota peale viigimarjaviilud ja küpseta 200 kraadi juures 30–40 minutit, kuni kook on kuldpruun.

  3. Söö nii: Paku soojalt vanillijäätise, vahukoore või vanillipudinguga. On külmalt samuti imehea, eriti järgmisel päeval, kui maitsed on jõudnud veelgi ühtlustuda.
    Millal valmistada: Võid ka päev enne ahju pista.
    Soovitus: Lisa tainasse veidi kardemoni ja muskaatpähklit – need toovad õunameki veel jõulisemalt esile. Viigimarjaviilud võid lisamata jätta või asendada õhukeste õunaviiludega.