Kolm kosutavat jooki, mis muudavad sügisõhtud soojaks ja helgeks

Ragne Värk, 15.10.2025

Igaühel meist aitab kõleda aja üle elada aurav tassitäis kosutavat jooki. Mässi end pärast pikka päeva sooja teki sisse ja tusatuju kaob võluväel.

Kuldne kurkumijook

Soe ja lohutav tassitäis tervist. Mahe ja kergelt vürtsikas jook sobib iseäranis hästi jahedatesse sügisõhtutesse.

Valmistamise aeg
10 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 4 dl mandlipiima
  2. 1 tl kurkumit
  3. 1 tl kaneeli
  4. 2 tl mett
  5. 1 sl viilutatud ingverit
  6. näpuotsatäit musta pipart
  7. 1 tähtaniisi (soovi korral)
  1. Pane kõik koostisained potti ja hoia madalal tulel keemiseni. Lase seista mõned minutid. Seejärel kuumuta uuesti keemiseni. Eemalda ingveriviilud ja kalla kohe tassi.

Kuum šokolaad soolakaramelliga

Rikkalik ja siidiselt kreemjas kuum šokolaad saab täiesti uue mõõtme, kui paned juurde veidi soolakat karamelli. Tõeline maius, millega end ja sõpru külmal päeval kostitada.

Valmistamise aeg
10 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 2 sl karamelliga kondenspiima
  2. 0,5 tl soola
  3. 5 dl täispiima
  4. 3 sl tumeda šokolaadi puru (70%)
  5. 1 tl vanillisuhkrut
  6. näpuotsatäit kaneeli
Serveerimiseks:
  1. vahustatud vahukoort
  2. šokolaadipuru
  3. küpsist
  1. Sega kondenspiim soolaga. Aja piim soojaks ja vala veidi kondenspiimale, et see lahustuks täielikult. Seejärel vala see ülejäänud piimale. Pane juurde šokolaadipuru ja kuumuta segades lahustumiseni. Lisa maitseks vanillisuhkrut ja kaneeli. Kui soovid, täienda veel pisukese soolaga. Jaota kahte klaasi, lisa vahukoor, šokolaadipuru ja küpsis.

India vürtsitee piimaga

Soe, aromaatne ja veidi eksootiline jook toob igasse hetke killukese idamaist võlu.

Valmistamise aeg
10 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 4 dl musta teed
  2. 1 dl täispiima
  3. 1 sl mett
  4. 0,5 tl vanillisuhkrut
  5. 0,5 tl kardemoni
  6. 0,5 tl kaneeli
  7. 2 tl viilutatud ingverit
  1. Valmista must tee, lisa segades mesi, vanillisuhkur, kardemon, kaneel ja ingveriviilud. Lase minutike seista, soovi korral eemalda enne serveerimist ingveriviilud, kuid tingimata ei pea. Jaota kahte klaasi. Vahusta piim ja vala kõige peale.