1, 2, 3 ja valmis! Kuldpruun kanašnitsel
Ragne Värk, 17.10.2025
Pealt krõbe ja seest mahlane – lihtne ning alati kindla peale minek.

- 2 tk kanafileed
 - 1 muna
 - 1 sl vett
 - 1 1 dl nisujahu
 - 0,5 tl soola
 - 1 dl riivsaia
 - praadimiseks õli
 
Tambi fileed lihahaamriga toidukile vahel õhukeseks. Võta kolm kaussi, esimesesse tõsta soolaga segatud jahu. Teises klopi lahti muna koos veega. Kolmandasse tõsta riivsai.
Pane fileed ükshaaval esmalt jahusegusse, siis munasegusse ja kõige lõpuks paneeri riivsaias. Kuumuta pannil õli ja prae šnitslid mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Millega serveerida? Kartulipudru, tilli ja sidruniviiluga, riisi, praekartulitega või lihtsa salati kõrvale. Üks võimalus on veel serveerida kausisalati peal.
Söö nii: Kõige paremini maitseb äsja valminult, sest on siis meeldivalt krõbe ja mahlane.
Soovitus: Paneeri vahetult enne praadimist, siis jääb eriti krõbe. Kui soovid vaheldust, paneeri jämedalt jahvatatud mandlijahus.