NÄDALALE VASTU

Pikkpoiss kodujuustu-ürditäidisega, sobib täna õhtuks ja homme võileivale

Tiina Lebane, 02.11.2025

Ilma riivsaiata pikkpoiss on hea lihane suutäis, mis sobib soojalt argiõhturoaks ja külmalt suupistevaagnale või võiku peale. Sojakastet ja sidrunimahla ühendav ponzu-kaste on hakklihale eriti hea maitsestaja, sest annab nii tsitruse värskust kui ka soja sügavat soolakust.

Valmistamise aeg
20 minutit + 45 minutit ahjus küpsetamiseks
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g veisehakkliha
  2. 1 tl soola
  3. 0,5 tl purustatud pipart
  4. 1 muna
  5. 0,5 dl ponzu-kastet
  6. 0,5 dl vett
  7. 200 g kodujuustu
  8. 1 dl hakitud ürte
Valmistamine
  1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Mudi hakkliha käega läbi, lisa sool, pipar, ponzu-kaste, vesi ja muna ning sõtku ühtlaseks elastseks massiks. Näppudega tunned, kas on veel kõvemaid tükke sisse jäänud, mudi needki pehmeks.

  2. Laota hakklihamass küpsetuspaberilehele ja suru u 20 x 30 cm ristkülikuks. Pudista peale kodujuustu. (Kui kodujuust on märjemapoolne, siis nõruta seda eelnevalt sõelal.) Kõige peale puista hakitud ürte. Rulli hakklihaplaat paberi abil pikemast servast alates tugevasti rulli ja näpi otsad kinni. Tõsta rull koos paberiga sobiva suurusega ahjuvormi. Küpseta umbes 45 minutit, kuni liha on pealt kenasti pruunikaks küpsenud.

  3. Kasta ahjust välja võetud pikkpoissi lihamahlaga, mis vormi kogunenud. Lase veidi jahtuda, enne kui serveerid, ja kasta selle aja sees veel.