MÕNUS HOMMIKUSÖÖK
Krõbe porgandimüsli
Tiina Lebane, 08.10.2025
Kuldpruuni tooni ja porgandikoogi maitsega müsli on see, mis teeb hommikusöögi helgeks! Isetehtud, tervislik, maitsev. Pane jogurti hulka, pudru peale ja krõbista niisama.

- 2 dl Kreeka pähkleid
- 2 dl jämedalt riivitud porgandit
- 5 dl kaerahelbeid
- 0,5 dl kõrvitsaseemneid
- 0,5 dl päevalilleseemneid
- 2 tl purustatud kardemoni
- 3 tl jahvatatud kaneeli
- 2 tl jahvatatud ingverit
- 0,5 tl jahavatud muskaatpähklit
- 0,5 tl soola
- 1 dl vett
- 3 sl rapsiõli
- 2 sl mett
Haki pähklid jämedalt. Koori porgandid, riivi jämedalt ja mõõda välja umbes 2 dl.
Sega kausis omavahel pähklid, porgandid, kaerahelbed ja mõlemad seemned. Lisa maitseained ja sool ja sega läbi.
Mõõda potti vesi, õli ja mesi ning kuumuta, kuni mesi on sulanud. Vala vedelik kaussi kuivadele ainetele ja sega hoolikalt läbi.
Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vala müslimass plaadile ja aja ühtlaselt laiali. Küpseta ahju keskmisel siinil umbes 35 minutit, kuni müsli on kuiv ja kuldpruun. Sega müslit küpsetamise ajal paar korda, et see ühtlaselt küpseks ja äärtest kõrbema ei läheks.
Tõsta müsli kohe pärast ahjust välja võtmist suurde kaussi jahtuma. Tõsta täiesti maha jahtunud müsli õhukindlasse anumasse. Säilita toatemperatuuril.
700 ml