SÜGISHÕRGUTIS

Porgandipüreesupp pähklivõiga

Tiina Lebane, 10.10.2025

See on mõnusalt paks ja kõhtu täitev supp Aasia köögist pärit maitsenootidega. Toitainerikas pähklivõi lisab supile nii sametist maitsesügavust kui ka head aroomi. Kookosõli asemel võid kasutada ka rapsi- või oliiviõli, kuid siis jääb puudu heast kookosenüansist.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 700 g porgandit
  2. 1 sibul
  3. 3 küüslauguküünt
  4. 2 sl külmpressitud kookosõli
  5. 3 cm jupp ingverit
  6. 0,7 l vett
  7. 1 purk (400 g) purustatud tomatit
  8. 2 sl pähklivõid (suhkruta)
  9. 1 tl jahvatatud koriandrit
  10. 1 tl tšillihelbeid
  11. 0,5 tl purustatud musta pipart
  12. soola
Serveerimiseks
  1. kõrvitsaseemneid, purustatud kartulikrõpse, värsket koriandrit jms