KEELE VIIB ALLA
Bataadivõi
Tiina Lebane, 11.10.2025
Sametine ja loomuliku magususega bataadist saab väga maitsva võide. Natuke võid teeb sellest hästi määritava, datlid ja pähklid lisavad nii maitset kui ka peent tekstuuri. Maitseained võid muidugi endale meelepärased valida.

- 400 g bataati
- soola
- 40 g kuivatatud pehmet datlit
- 50 g India pähkleid
- 100 g pehmet võid
- 0,5 tl Cayenne’i pipart
- 0,5 tl karripulbrit
- 0,5 tl purustatud musta pipart
Koori bataadid ja lõika u 1 cm tükkideks. Keeda 1 tl soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vala sõelale ja lase nõrguda. Seejärel purusta kahvliga ja jäta jahtuma.
Haki datlid võimalikult peeneks. Haki või purusta hästi peeneks ka pähklid.
Sega toasooja bataadipüree hulka pehme või, datlid, pähklid ja kõik maitseained. Sega hoolikalt, nii et saad üsna sileda segu. Maitse, ja kui vaja, lisa veidi soola.
Jaga bataadivõi purkidesse või karpidesse ja tõsta külma. Kasuta võileivale, näkileivale jm. Külmkapis säilib bataadivõi umbes nädal aega.
400 ml