POTIEMAND: võlurpoiss pesto!

Ragne Värk, 11.10.2025

Pesto sobib peaaegu kõigega. Ja mis veel eriti vahva – piisab vaid vähesest, et kogu toit saaks täiesti uue näo.

Pestopasta kukeseentega

Roa muudab pisut erilisemaks see, et pasta asemel on kasutatud lasanjeplaate. Iga kord, kui sul neid mõnest toidukorrast pakki alles jääb, lase käiku perenaisele omane nutikus.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 2 peotäit (kuke)seeni
  2. 1 sl võid
  3. 1 sl õli
  4. 6 lasanjeplaati
  5. 4 sl pestot
  6. serveerimiseks parmesani ja oliiviõli
  7. soola, pipart
  1. Kuumuta pannil või ja õli. Tõsta sinna kukeseened, küpseta valmimiseni. Maitsesta soola-pipraga.

  2. Lõika või murra lasanjeplaadid pooleks (saad 12 ruutu). Keeda neid soolaga maitsestatud keevas vees kuus-seitse minutit ehk seni, kuni plaadid on poolpehmed ehk al dente.

  3. Nõruta lohakalt, sega sisse pesto ja aseta kahele taldrikule. Laota peale eelnevalt küpsetatud kukeseened. Riivi peale parmesani, piserda üle oliiviõliga ja maitsesta musta pipraga.

Ahjukala pestoga

Mõnusalt mahlakas kala. Kõrval ahjus kuldseks küpsenud ahjukartulid või kohev riis. Vahel piisab nii vähesest, et end õnne tipul tunda.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
3 portsjonit
  1. 500 g meelepärase valge kala fileesid
  2. 1 küüslauguküünt
  3. 3 sl pestot
  4. 3 sl rõõska koort (35%)
  5. 1 tl sidruni riivitud koort
  6. soola, pipart
  1. Tõsta ahjuvormi soola-pipraga maitsestatud fileed. Haki küüslauguküüs hästi peeneks. Sega kokku pesto, rõõsk koor, sidrunikoor ja hakitud küüslauguküüs. Määri segu kalafileedele. Küpseta pöördõhurežiimil 175 kraadi juures umbes 15 minutit.

Ühe vormi ahjuroog kanaga

Tõeline päästerõngas päevadel, kui tahad midagi lihtsat, toitvat ja maitsvat. Kuna kõik läheb korraga ahju, tähendab see vähem vaeva ja musti nõusid.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
1 tund
Kogus
4 portsjonit
  1. 1 sl toasooja võid
  2. 150 g orzo-pastat
  3. 2 dl rõõska koort
  4. 2 dl kanapuljongit
  5. 2 küüslauguküünt
  6. 500 g kanakintsuliha
  7. soola, pipart
  8. 100 g pestot
  9. 50 g mozzarella’t
  1. Määri vormi põhjale või. Lisa pasta, vala juurde puljong ja rõõsk koor. Tõsta juurde poolitatud küüslauguküüned. Maitsesta liha soola-pipraga ja hõõru kokku pestoga. Aseta kana vormi. Küpseta pöördõhurežiimil 175 kraadi juures umbes 40 minutit, seejärel laota peale murendatud mozzarella ja hoia veel ahjus 5 minutit või seni, kuni juust sulab.