1, 2, 3 ja valmis! Kodune lihapallisupp
Ragne Värk, 08.10.2025
Kodune klassik haarab seekord uljalt käevangu aasiapärased maitsed. Maitseb kõigile ja valmistamine on imelihtne.

- 1,5 dl puljongit
- 3 porgandit
- 5 kartulit
- 2 sl sojakastet
- 1 tl hoisinkastet
- 400 g hakkliha
- 1 sl sibulahelbeid
- soola, pipart
Kalla puljong potti ja lase keema tõusta. Koori ja tükelda köögiviljad. Tõsta puljongisse porganditükid, keeda viis minutit. Lisa kartul, sojakaste ja hoisinkaste ning keeda köögiviljade pehmenemiseni.
Frikadellide valmistamiseks sega hakkliha sibulahelvestega, maitsesta. Veereta käte vahel pisikesed pallikesed ja lisa supile. Keeda veel paar minutit, kuni frikadellid on valmis.
Söö nii: Naudi kohe tulelt võttes koos pehme saiaviilu või maitserohke leivaga.
Millal valmistada?: Sobib eriti hästi argipäevadeks, kui soovid kiiresti valmivat ja toitvat kõhutäit. Eriti ideaalne jahedal hooajal, mil hing ihkab midagi sooja ja lohutavat. Võid supi vabalt valmis teha eelmisel päeval, siis jääb vaid üles soojendamise vaev.
Soovitus: Kui tahad täiendavat kooresust, lisa keetmise lõpus veidi rõõska koort.