PAJAD TULELE! Kolm koduselt sooja suppi

Ragne Värk, 03.10.2025

Toekas supp on märksa enamat kui lihtsalt üks taldrikutäis. See pakub alati rõõmu, soojust ja turvalist kodutunnet!

Kanakarrisupp

Teistmoodi supist õhkub kuhjaga aasiapärast hõngu. Kindlasti kõikide karrisõprade lemmik.

Kanakarrisupp
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 75 g riisi
  2. 1 sibulat
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 450 g kanafileed
  5. 1 paprikat
  6. 3 peotäit külmutatud köögivilju
  7. 1 sl karripulbrit
  8. 1 sl garam masala maitseainet
  9. 0,5 tl Cayenne’i pulbrit
  10. 1 purki kookospiima
  11. 350 ml kanapuljongit
  12. 70 g beebipaksoid või -spinatit
  13. 1 purki konserveeritud võiube
  14. soola, pipart
  1. Keeda riis valmis soolaga maitsestatud vees. Nõruta.

  2. Prae paksupõhjalises potis pehmeks hakitud sibul, poole pealt tõsta juurde hakitud küüslauguküüned ja tükeldatud kana. Lisa potti tükeldatud paprika. Kuumuta minutijagu, lisa külmutatud köögiviljad ja maitseained. Sega korralikult. Kalla potti kookospiim ja puljong ning lase keema tõusta, nüüd hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa paksoi ja nõrutatud oad. Viimasena pane sisse keedetud riis. Kuumuta paksoi pehmenemiseni. Maitsesta lõplikult ja vii lauale.

Toitev hakklihasupp

Imemaitsva koduse supikese saad väga mugavalt ka eelmisel õhtul ette teha.

Hakklihasupp
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 1 sibulat
  2. 2 sellerivart
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 750 g kartulit
  5. 400 g kodust hakkliha
  6. 1 sl paprikapulbrit
  7. 0,5 tl Cayenne’i pulbrit
  8. 1 sl vürtsköömneid
  9. 2 purki (1 purk 400 g) tükeldatud tomateid
  10. 5 dl puljongit
  11. soola, pipart, suhkrut
  1. Tükelda sibul, seller ja küüslauguküüned. Koori ja tükelda kartulid.

  2. Kuumuta paksupõhjalises potis veidi õli. Lisa sibul ja kuumuta läbi. Nüüd on selleri ja küüslaugu kord. Hoia veel minutijagu tulel, lisa hakkliha. Maitsesta soola-pipraga. Kui liha roosakas värvus kaduma hakkab, tõsta sisse kartulid, paprikapulber, Cayenne’i pulber ja vürtsköömned. Sega korralikult kuumutades mõned minutid.

  3. Lisa tükeldatud tomatid ja puljong, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lase keema tõusta ja hoia keskmisel kuumusel kartulitükkide pehmenemiseni. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

Kodune lõhesupp

Valmib väga kiirelt ja lihtsa vaevaga. Kasuta kindlasti kvaliteetset puljongit, veel parem, kui keetsid selle ise.

Lõhesupp
Foto: Tagne Värk
Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 100 g keetmata riisi
  2. 1 sl võid
  3. 1 sl õli
  4. 0,5 sibulat
  5. 250 g porgandit
  6. 1 sl hoisinkastet
  7. 1 sl sojakastet
  8. 500 ml puljongit
  9. 200 ml rõõska koort (35%)
  10. 150 g Türgi ube
  11. 500 g lõhefileed
  12. soola, pipart
  1. Keeda riis valmis soolaga maitsestatud vees. Nõruta. Kuumuta paksupõhjalises potis või ja õli. Haki sibul ja tõsta potti. Küpseta klaasjaks, lisa tükeldatud porgandid. Prae läbi, sega juurde hoisinkaste ja soja. Vala juurde puljong ja hoia pliidil porgandite pehmenemiseni. Nüüd pane sisse koor, oad ja tükeldatud lõhe. Viimasena sega juurde riis. Maitsesta lõplikult ja täida taldrikud.