PAJAD TULELE! Kolm koduselt sooja suppi
Ragne Värk, 03.10.2025
Toekas supp on märksa enamat kui lihtsalt üks taldrikutäis. See pakub alati rõõmu, soojust ja turvalist kodutunnet!

Kanakarrisupp
Teistmoodi supist õhkub kuhjaga aasiapärast hõngu. Kindlasti kõikide karrisõprade lemmik.

- 75 g riisi
- 1 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 450 g kanafileed
- 1 paprikat
- 3 peotäit külmutatud köögivilju
- 1 sl karripulbrit
- 1 sl garam masala maitseainet
- 0,5 tl Cayenne’i pulbrit
- 1 purki kookospiima
- 350 ml kanapuljongit
- 70 g beebipaksoid või -spinatit
- 1 purki konserveeritud võiube
- soola, pipart
Keeda riis valmis soolaga maitsestatud vees. Nõruta.
Prae paksupõhjalises potis pehmeks hakitud sibul, poole pealt tõsta juurde hakitud küüslauguküüned ja tükeldatud kana. Lisa potti tükeldatud paprika. Kuumuta minutijagu, lisa külmutatud köögiviljad ja maitseained. Sega korralikult. Kalla potti kookospiim ja puljong ning lase keema tõusta, nüüd hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa paksoi ja nõrutatud oad. Viimasena pane sisse keedetud riis. Kuumuta paksoi pehmenemiseni. Maitsesta lõplikult ja vii lauale.
Toitev hakklihasupp
Imemaitsva koduse supikese saad väga mugavalt ka eelmisel õhtul ette teha.

- 1 sibulat
- 2 sellerivart
- 2 küüslauguküünt
- 750 g kartulit
- 400 g kodust hakkliha
- 1 sl paprikapulbrit
- 0,5 tl Cayenne’i pulbrit
- 1 sl vürtsköömneid
- 2 purki (1 purk 400 g) tükeldatud tomateid
- 5 dl puljongit
- soola, pipart, suhkrut
Tükelda sibul, seller ja küüslauguküüned. Koori ja tükelda kartulid.
Kuumuta paksupõhjalises potis veidi õli. Lisa sibul ja kuumuta läbi. Nüüd on selleri ja küüslaugu kord. Hoia veel minutijagu tulel, lisa hakkliha. Maitsesta soola-pipraga. Kui liha roosakas värvus kaduma hakkab, tõsta sisse kartulid, paprikapulber, Cayenne’i pulber ja vürtsköömned. Sega korralikult kuumutades mõned minutid.
Lisa tükeldatud tomatid ja puljong, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lase keema tõusta ja hoia keskmisel kuumusel kartulitükkide pehmenemiseni. Maitsesta lõplikult ja serveeri.
Kodune lõhesupp
Valmib väga kiirelt ja lihtsa vaevaga. Kasuta kindlasti kvaliteetset puljongit, veel parem, kui keetsid selle ise.

- 100 g keetmata riisi
- 1 sl võid
- 1 sl õli
- 0,5 sibulat
- 250 g porgandit
- 1 sl hoisinkastet
- 1 sl sojakastet
- 500 ml puljongit
- 200 ml rõõska koort (35%)
- 150 g Türgi ube
- 500 g lõhefileed
- soola, pipart
Keeda riis valmis soolaga maitsestatud vees. Nõruta. Kuumuta paksupõhjalises potis või ja õli. Haki sibul ja tõsta potti. Küpseta klaasjaks, lisa tükeldatud porgandid. Prae läbi, sega juurde hoisinkaste ja soja. Vala juurde puljong ja hoia pliidil porgandite pehmenemiseni. Nüüd pane sisse koor, oad ja tükeldatud lõhe. Viimasena sega juurde riis. Maitsesta lõplikult ja täida taldrikud.