1, 2, 3 ja valmis! Toitev kinoapuder

Ragne Värk, 05.10.2025

Magus puder on mõnus hommikusöök või vahepala. Tunne rõõmu kinoaseemnete toitvatest omadustest, magusa maitsega mandlipiimast, mahlastest pirnidest ja põnevatest vürtsidest.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 1 dl kinoad
  2. 4 dl mandlipiima
  3. 2 küpset, riivitud pirni
  4. näpuotsatäit soola
  5. 1 tl kaneeli
  6. 1 tl vanillisuhkrut
  7. 1 tl kardemoni
  8. 0,5 tl muskaatpähklit
  9. 2 sl vahtrasiirupit
  10. 1 (kuhjaga) sl maapähklivõid
  1. Loputa kinoad jooksva vee all. Pane 8 esimest koostisosa potti ja lase keema tõusta. Hoia madalal kuumusel u 8–10 minutit. Lisa segades vahtrasiirup ja maapähklivõi. Vajadusel vala täiendavalt juurde mandlipiima Lülita pliit välja ja lase kaane all järelvalmida 5–8 minutit. Maitsesta lõplikult ja asu sööma!

Söö nii: Serveeri värskete või külmutatud marjadega. Sobib ka koos marjakompoti või praetud banaaniviiludega.

Millal valmistada? Vahetult enne lauale andmist, siis on kinoaterad värsked ja mahlased ning puder meeldivalt siidine. Kuna kinoa imab seistes omajagu vedelikku, muutub pudru tekstuur paksemaks ja tugevamaks.

Soovitus: Kinoa loputamine on ülioluline – ära seda etappi vahele jäta! Tee seda korralikult, et eemaldada üleliigne mustus ja tolm.

Lisaboonus: Kinoa ehk Tšiili hanemalts on valgurikas ja gluteenivaba, sisaldab rohkelt magneesiumi, rauda ja kaaliumi.