NÄDALA KOOK
Õuna-kaneelirullid toorjuustuglasuuriga
Pille Enden, 26.09.2025
Maitsvad kaneelirullid saavad veelgi rikkalikuma maitse, kui neisse panna hapukaid õunu. Vormis külg-külje kõrval küpsevad rullid jäävad eriliselt pehmed. Toorjuustuglasuur lisab mahlasust veelgi ja aitab kaasa, et rullid pikka aega pehmed püsiksid.

- 2,5 dl käesooja piima
- 2,25 tl kuivpärmi
- 1,5 sl pruuni suhkrut
- 4 sl toasooja võid
- 3 suurt toasooja muna
- 9,5 dl nisujahu + rullimiseks
- 0,5 tl soola
- 1,5 dl pruuni suhkrut
- 1 sl jahvatatud kaneeli
- 100 g pehmet võid + vormi määrimiseks
- 2 suurt õuna
- 4 sl pehmet võid
- 150 g toorjuustu, toatemperatuuril
- 2 dl tuhksuhkrut
- 2 tl vanilliekstrakti
- näpuotsaga soola
Sega (mikseri) kausis piim, pärm ja pruun suhkur. Lase 5-10 minutit seista, kuni pinnale tekkivad mullid.
Lisa pehme või, munad, 7-8 dl jahu ja sool. Sega hästi läbi. Kui tainas on kleepuv, lisa veel 1-1,5 dl jahu. Tainas peaks jääma pigem pehme. Kata kauss kilega ja lase toatemperatuuril 1 tund, või kuni maht on kahekordistunud, kerkida.
Vahepeal sega täidiseks suhkur ja kaneel. Määri võiga umbes 30x40 cm ahjuvorm või kõrgemate servadega ahjuplaat. Koori ja haki õunad.
Rulli tainas jahusel pinnal ristkülikus, umbes 30x 45 cm. Määri pehme või ühtlaselt tainale. Puista peale õunad ja kaneelisuhkur. Keera pikemast servast tihedalt rulli.
Lõika rullist terava noaga 16 viilu ja lao need ahjuvormi. Kata vorm kilega ja lase 20-30 minutit kerkida.
Kuumuta ahi 175 kraadini. Küpseta rulle 30-35 minutit või kuni need on kuldpruunid.
Vahepeal valmista glasuur. Sulata või. Hõõru toorjuust tuhksuhkru, vanilliekstrakti ja natukese soolaga pehmeks. Sega hulka sulavõi. Määri glasuur soojadele rullidele. Serveeri soojalt või jahtunult.