NÄDALA KOOK

Väga lihtne pohla-karamellikook, mis ei vaja ahju

Pille Enden, 05.10.2025

Banoffe koogist inspireeritud kook on tõeliselt mõnus kooslus magusast karamellist, hapukatest pohladest ja mahedast vahukoore-toorjuustu kattest. Boonuseks on seegi, et koogi valmistamiseks ei pea ahju sisse lülitama.

Valmistamise aeg
35 minutit + 1tund külmkapis
Kogus
10 portsjonit
Põhi
  1. 175 g digestiivküpsiseid
  2. 90 g sulatatud võid
  1. Purusta küpsised ja sega hulka sulatatud või. Määri segu küpsetuspaberiga vooderdatud 22-23 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele.

Karamellkaste
  1. 2 dl vahukoort
  2. 2 dl fariinsuhkrut
  3. 200 g maitsestamata toorjuustu
  1. Karamelli tarvis keeda koort ja fariinsuhkrut potis keskmisel kuumusel, kuni segu on paksenenud (hapukoorelaadne). Lase veidi jahtuda ja sega hulka toorjuust. Määri karamell põhjale ja pane külmkappi tahenema.

Pohlatäidis
  1. 300 g pohli
  2. 0,5 dl fariinsuhkrut
  3. 1 sl maisitärklist
  4. 2 sl vett
  5. 1 tl vanillisuhkrut
  1. Keeda kastrulis pohli ja fariinsuhkrut 4-5 minutit kuni marjad on pehmed. Sega maisitärklis veega ja kalla potti samal ajal segades. Lase paar minutit keeda. Maitsesta vanillisuhkruga. Lase veidi jahtuda.

Peale
  1. 100 g maitsestamata toorjuustu
  2. 2 sl suhkrut
  3. 2 tl vanillisuhkrut
  4. 2 dl vahukoort
  5. pohli kaunistuseks
  1. Määri pohlasegu karamellile ja pane külmkappi.

  2. Enne serveerimist hõõru toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks.  Vahusta koor  pehmeks vahuks, lisa toorjuust ja vahusta tuhevaks vahuks.  Tõsta vaht pirukale ja kaunista pohladega.