NII HEA! Riisipaberist krõpsud maheda salatiga

Pille Enden, 12.10.2025

Riisipaberist saab pannil õlis küpsetades väga lihtsalt krõbedad gluteenivabad krõpsud.  See on üks lihtsamini valmivaid snäkke üldse. Kusjuures õli ei kulu kuigi palju ja krõpsud valmivad sekunditega. Krõpse võib serveerida salatiga, aga ka lihtsalt puistata üle meelepärase maitseainega.

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 6 riisipaberi lehte
  2. õli küpsetamiseks
Surimisalat
  1. 200 g surimi nuudleid
  2. 0,75 dl paksemat majoneesi
  3. 1 tl Sriracha kastet
  4. 2 rohelise sibula vart
  5. soola
Valmistamine
  1. Sega surimisalati ained.

  2. Lõika riisipaberid 9 tükiks, seda on kõige parem teha kääridega.

  3. Kuumuta pannil umbes 5 mm õli. Pane tükid õlisse ja küpseta kuni need on paisunud ja krõbedad. See võtab aega mõned sekundid. Tõsta majapidamispaberile nõrguma.

  4. Tõsta peale salatit või puista peale meelepärast maitseainet (või maitseainesegu) ja serveeri kohe.