NII HEA! Riisipaberist krõpsud maheda salatiga
Pille Enden, 12.10.2025
Riisipaberist saab pannil õlis küpsetades väga lihtsalt krõbedad gluteenivabad krõpsud. See on üks lihtsamini valmivaid snäkke üldse. Kusjuures õli ei kulu kuigi palju ja krõpsud valmivad sekunditega. Krõpse võib serveerida salatiga, aga ka lihtsalt puistata üle meelepärase maitseainega.

- 6 riisipaberi lehte
- õli küpsetamiseks
- 200 g surimi nuudleid
- 0,75 dl paksemat majoneesi
- 1 tl Sriracha kastet
- 2 rohelise sibula vart
- soola
Sega surimisalati ained.
Lõika riisipaberid 9 tükiks, seda on kõige parem teha kääridega.
Kuumuta pannil umbes 5 mm õli. Pane tükid õlisse ja küpseta kuni need on paisunud ja krõbedad. See võtab aega mõned sekundid. Tõsta majapidamispaberile nõrguma.
Tõsta peale salatit või puista peale meelepärast maitseainet (või maitseainesegu) ja serveeri kohe.