LEHTEDE LANGEMISE AEGU
Suvikõrvitsa-porgandisupp sulajuustuga
Pille Enden, 23.09.2025
See supp on kerge ja taimne, aga samas toekas roog. Sulatatud juust teeb leeme kreemiseks ja seob kõik komponendid tervikuks. Aedviljadest saab supp ilusa kuldse tooni.

- 2 suurt porgandit
- 700 g suvikõrvitsat
- 2 sibulat
- 3 suurt küüslauguküünt
- 1 tšilli
- 1 purk (400 g) purustatud tomatit
- 1,25 l köögiviljapuljongit
- 200 g sulatatud juustu
- sidrunimahla
- soola
- musta pipart
- hakitud tilli või peterselli serveerimiseks
Koori porgandid. Riivi suvikõrvits ja porgandid jämeda riiviga.
Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki. Kuumuta sibulat ja porgandit kastruli põhjas õlis umbes 7–8 minutit. Lisa tšilli ja küüslauk ning prae kiirelt läbi.
Pane potti suvikõrvits ja prae 3–5 minutit. Seejärel lisa konservtomatid koos vedelikuga ja puljong. Keeda 10–15 minutit.
Lisa lõpuks sulajuust lusikatäie kaupa ning lase supil vaikselt podiseda, kuni juust on täielikult sulanud. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Serveerimisel puista peale hakitud tilli või peterselli.