LEHTEDE LANGEMISE AEGU

Suvikõrvitsa-porgandisupp sulajuustuga

Pille Enden, 23.09.2025

See supp on kerge ja taimne, aga samas toekas roog. Sulatatud juust teeb leeme kreemiseks ja seob kõik komponendid tervikuks.  Aedviljadest saab supp ilusa kuldse tooni. 

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 suurt porgandit
  2. 700 g suvikõrvitsat
  3. 2 sibulat
  4. 3 suurt küüslauguküünt
  5. 1 tšilli
  6. 1 purk (400 g) purustatud tomatit
  7. 1,25 l köögiviljapuljongit
  8. 200 g sulatatud juustu
  9. sidrunimahla
  10. soola
  11. musta pipart
  12. hakitud tilli või peterselli serveerimiseks
Valmistamine
  1. Koori porgandid. Riivi suvikõrvits ja porgandid jämeda riiviga.

  2. Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki. Kuumuta sibulat ja porgandit kastruli põhjas õlis umbes 7–8 minutit. Lisa tšilli ja küüslauk ning prae kiirelt läbi.

  3. Pane potti suvikõrvits ja prae 3–5 minutit. Seejärel lisa konservtomatid koos vedelikuga ja puljong. Keeda 10–15 minutit.

  4. Lisa lõpuks sulajuust lusikatäie kaupa ning lase supil vaikselt podiseda, kuni juust on täielikult sulanud. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Serveerimisel puista peale hakitud tilli või peterselli.