HEAD ISU ARGIPÄEVAKS

Suvikõrvitsa karri

Pille Enden, 13.10.2025

Karri on lihtne, aga hõrgutava aroomi ja paraja vürtsikusega roog. See retsept on ideaalne viis kasutada ära hooajalist suvikõrvitsat. Karrit sobib valmistada täiesti taimse variandina, millele võib soovi korral lisada ka kikerherneid. Toitvama variandi saab, kui juurde panna kana või krevette.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g suvikõrvitsat
  2. 1 sibul
  3. 1 punane tšilli
  4. 2 sl õli
  5. 40 g ingverit
  6. 4 küüslauguküünt
  7. 1 tl vürtsköömneid
  8. 1 tl kurkumi
  9. 1 purk (400 g) tükeldatud tomateid
  10. 400 g kookospiima
  11. 1 laim
  12. Basmati riisi serveerimiseks
Valmistamine
  1. Lõika suvikõrvitsad pooleks ja need viiludeks. Kui seemned on suured, siis kaabi need lusikaga välja. Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita tšillikaun, eemalda seemed ja haki.

  2. Kuumuta suurel pannil keskmisel kuumusel õli ja prae suvikõrvitsaviile kuni need on pehmed ja kuldsed. Eemalda pannilt. Seejärel prae sibulat 6-8 minutit, kuni see muutub pehmeks ja hakkab kergelt pruunistuma.

  3. Pane pannile tšilli, riivitud ingver ja purustatud küüslauk ning prae 1-2 minutit. Sega juurde vürtsköömned ja kurkum ning küpseta veel 30 sekundit.

  4. Kalla pannile tomatikonserv ja kookospiim. Hauta keskmisel kuumusel 10 minutit. Seejärel pane suvikõrvitsaviilud pannile tagasi ja hauta veel 8-10 minutit kuni kaste on parajalt paks.

  5. Maitsesta soola ja laimimahlaga. Serveeri basmati riisiga.