KERGE JA PÕNEV

Spagetikõrvits lasanjetäidisega

Pille Enden, 25.09.2025

See on kerge, aga põnev alternatiiv klassikalisele lasanjele. Lasanjetäidis annab spagetikõrvitsale juustuse ja tomatise sisu. Rooga võib serveerida tükina või kiud kahvliga lahti tõmmata ja segada kastmega. Väiksema isuga sööjatele või juhul, kui menüüs on teisigi roogi, jagub sellest kogusest ka neljale.

Valmistamise aeg
45 minutit + 65 minutit ahjus
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 spagetikõrvits (u 1 kg)
  2. 1 väike küüslaugupea
  3. 1 sl õli +peale niristamiseks
  4. 300 g kanahakkliha
  5. 1 sibul
  6. 0,5 purki ( 200 g) purustatud tomateid
  7. 1 loorberileht
  8. 2 tl kuivatatud punet
  9. 0,5 dl toidukoort
  10. 100 g ricotta juustu
  11. 0,12 tl riivitud muskaati
  12. 50 g Cheddari juustu
  13. 45 g kõva juustu, nt parmesani
  14. soola
  15. musta pipart
  16. basiilikulehti serveerimiseks
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Torka spagetikõrvitsa koor ümberringi terava noa otsaga läbi.  Lõika küüslaugupea ülemine osa ära. Aseta küüslauk fooliumile, nirista peale veidi õli ja mässi fooliumisse.

  2. Tõsta kõrvits ja küüslauk ahju ning rösti umbes 20-25 minutit. Võta ahjust ja lase mõlemal jahtuda.

  3. Poolita kõrvits ja eemalda seemned. Pane poolikud ahjuplaadile või - vormi lõikepool üleval. Maitsesta sisu soola ja pipraga.

  4. Hakklihakastme jaoks koori ja haki sibul. Kuumuta õli suures potis ja pruunista selles hakkliha 4-5 minutit. Lisa siis sibul ja prae veel 2-3 minutit.

  5. Alanda kuumust, kalla potti tomatikonserv ja 0,5-1 dl vett, lisa loorberileht, pune ning näpuotsaga soola ja pipart. Hauta 15 minutit või kuni kaste veidi pakseneb.

  6. Pigista röstitud küüslaugu kestadest sisu välja. Eemalda kastmest loorberileht ja sega hulka röstitud küüslauk. Timmi maitse.

  7. Sega kausis koor ja ricotta juust. Maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Sega hulka 50 g riivitud Cheddari ja 25 g kõva juustu.

  8. Puista mõlema kõrvitsapooliku põhja 25 g Cheddari juustu ja tõsta hakklihakaste. Tõsta kastmele lusikaga piima-juustusegu. Puista peale ülejäänud kõva juust. Kata kõrvitsapoolikud lõdvalt fooliumiga.

  9. Tõsta ahju ja küpseta 20 minutit. Eemalda foolium ja jätka küpsetamist veel 15-20 minutit või kuni kõrvits on pehme ja juust pealt kuldpruun.

  10. Serveeri basiilikuga.