KA LAPS SAAB HAKKAMA

Lihtne kartulipanniroog kebabilaastudega

Tiina Lebane, 14.10.2025

Kartul, sibul ja kebabiliha – nii lihtne ja maitsev argiroog! Üsnagi tugeva maitsestusega kebabilaastud annavad hea meki kogu roale. Kui sinu poes kebabilaaste pole, võid kasutada toorvorste. Sellisel juhul lükka soolest vorstimass välja ja prae pannil samamoodi nagu praeksid kebabilaaste. Kastmeks sobib hästi tšillimajonees, kindlasti ka su enda lemmikkaste või lihtsalt maitsestamata jogurt.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 800 g kartuleid (keetmata)
  2. 2 sibulat
  3. 400 g kebabilaaste
  4. õli praadimiseks
  5. 1 tl soola
  6. 0,5 tl Cayenne’i pipart
  7. 1 tl paprikapulbrit
  8. 1 punane tšilli
  9. 0,5 dl hakitud peterselli
  10. 1 dl tšillimajoneesi
Valmistamine
  1. Koori kartulid ja lõika umbes 1-sentimeetristeks tükkideks. Koori sibulad ja haki peeneks.

  2. Kuumuta panni keskmisel kuumusel ja tõsta kuumale kuivale (õli ära pane) pannile kebabilaastud. Kui kasutatud külmutatud toodet, siis tõsta see otse pannile, enne sulatada pole vaja. Prae segades umbes 10 minutit, kuni laastud on kenasti värvi saanud. Tõsta pannilt ära ja hoia soojas.

  3. Nüüd lisa pannile 2 sl õli ja kartulitükid ning prae aegajalt segades umbes 10 minutit. Lisa hakitud sibul ja prae veel 6-7 minutit, kuni sibul on läbipaistev ja kartul pehme. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.

  4. Pane kebabilaastud pannile kartuli-sibulasegu juurde ja sega kergelt läbi. Võta pann pliidilt ära.

  5. Lõika tšilli õhukesteks rõngasteks ja puista koos hakitud peterselliga roale, lõpuks nirista peale tšillimajoneesi ja söö kohe.