LASTE LEMMIK! Taco pitsa

Pille Enden, 15.10.2025

Selles pitsas on justkui kaks lemmikut koos – ühelt poolt pitsa tuttav kooslus, teiselt poolt Mehhiko köögist pärit vürtsikus. Eriliseks teeb selle roa oapasta, mis asendab klassikalist tomatikastet. Hakklihatäidisele annavad värskust tomat ja jääsalat. Igaüks saab oma pitsalõiku täiendada vürtsika salsa või taco kastmega.

Valmistamise aeg
45 minutit + 1 tund kerkib + 12 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Pitsapõhi
  1. 4 dl nisujahu
  2. 1,5 tl kuivpärmi
  3. 1 tl soola
  4. 2 tl suhkrut
  5. 2 dl vett
  6. 2 sl õli
  1. Valmista kõigepealt tainas. Sega kausis jahu, pärm, sool ja suhkur. Kalla hulka käesoe vesi ning sega ja sõtku, kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Kata rätikuga ja pane 1 tunniks sooja kohta kerkima või 3–4 tunniks külmkappi.

Oapasta
  1. 0,5 sibulat
  2. 1 sl oliiviõli
  3. 1 küüslauguküüs
  4. 0,25 tl tšillipulbrit
  5. näpuotsaga vürtsköömneid
  6. 1 purk (400 g) punaseid ube
  7. 0,5 dl vett
  8. 1,5 tl laimimahla
  9. soola
  1. Nüüd valmista oapasta. Koori ja haki sibul. Prae kastruli põhjas õlis keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni sibul on pehme (umbes 5–7 minutit). Maitsesta soolaga.

  2. Lisa hakitud küüslauk, tšillipulber ja vürtsköömned ning kuumuta segades umbes 30 sekundit. Vala hulka nõrutatud oad ja vesi, sega läbi, kata kaanega ja hauta 5 minutit.

  3. Alanda kuumus madalaks, eemalda kaas ja tambi oad pudrunuiaga pudruks. Kuumuta segades veel 2–3 minutit. Tõsta kastrul tulelt ja sega hulka laimimahl. Maitse ning lisa vajadusel veel soola ja laimimahla. Kui oad tunduvad kuivad, lisa tilk vett ja sega ühtlaseks.

Kate
  1. 300 g veisehakkliha
  2. 0,5 sl õli
  3. 1 pakk taco maitseainet
  4. 4 dl Cheddari juustu
  5. 0,5 jääsalatit
  6. 2 tomatit
  1. Katteks pruunista hakkliha pannil vähese õliga. Lisa taco-maitseaine ja prae läbi. Lase jahtuda.

  2. Kuumuta ahi 225 kraadini. Jaga tainas kaheks ja vormi pallideks. Kata rätikuga ja lase 20 minutit kerkida.

  3. Rulli pallid jahusel laual õhukesteks ketasteks. Tõsta need ahjuplaadile. Määri tainale oapasta, tõsta peale hakkliha ja puista peale riivjuust. Küpseta 10–12 minutit, kuni põhi on krõbe.

Serveerimiseks
  1. taco kastet või salsat
  2. hapukoort
  1. Vahepeal haki salat ja tomatid. Serveeri pitsat salati, tomati, taco kastme või salsa ning hapukoorega.