KIIRE JA NII MAITSEV
Üleküpsetatud kanafilee seene-juustukattega
Pille Enden, 18.10.2025
Selle maitseküllase roa valmistamine on lihtne ja kiire, mistõttu sobib isegi argiõhtusse. Kanafilee jääb rikkaliku kattega mahlane ja metsaseened annavad mõnusa maitse. Roa valmistamine on jõukohane ka algajale kokale, kuid tulemus maitseb justkui restoraniroog. Juurde sobivad nii kartulipuder kui ka ahjuköögiviljad. Roa võib valmistada nii ahjus kui ka kuumaõhufritüüris.

- 300 g värskeid seeni ( kuuseriisikaid, puravikke, kukeseeni, kitsemampleid)
 - 80 g riivjuustu (nt Cheddari juustu)
 - 4 sl majoneesi
 - 2 sl hakitud peterselli
 - 2 kanafileed
 - õli praadimiseks
 - soola
 - musta pipart
 
Prae seeni kuival pannil, kuni neist eraldub vedelik ja pann jääb kuivaks. Maitsesta vähese soolaga.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega seened riivjuustu, majoneesi ja peterselliga.
Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks ja tambi need lihahaamriga kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Prae fileed kuumal pannil õlis kiiresti mõlemalt poolt kuldpruuniks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Tõsta peale seenesegu ja küpseta 12–15 minutit, kuni segu on pealt pruunistunud. Serveeri kartulipüree, ahjuköögiviljade, värske salati või muu meelepärase lisandiga.