LASTELEMMIK TÄNAVATOIT
Tako-burgerid
Tiina Lebane, 10.09.2025
Õhuke tortilja sobib hästi ka n-ö burgerisaiaks. Kotletitaina jaoks vajad vaid kvaliteetset hakkliha, klopi see käega hästi läbi ja suru moekalt vastu tortiljat lamedaks. Hea burgerikastme saladus peitub Felixi kurgisalatis, millega on majonees kokku segatud, aga võid kasutada ka mõnd meelepärast valmiskastet. Tänavatoit võib olla sel moel vägagi toitev, tervisele hea ja kiirelt valmiv. Takoburgereid võib ka külmikusse valmis teha ja kui pere koolist-töölt koju saabub, läheb juba nobedalt – burger soojaks, salat-kurk-tomat ja kaste peale ning head isu!

- 300 g veisehakkliha
 - 4 tortiljat, suurus S
 - 1 sl õli
 - soola
 - pipart
 - 4 paksemat juustuviilu
 
- 1,5 dl majoneesi
 - 2 sl Felixi kurgisalatit
 - 1 sl teralist sinepit
 - 0,5 tl suitsupaprikapulbrit
 - 0,5 tl soola
 - 1 küüslauguküüs, purustatud
 
- rohelisi salatilehti
 - 2 tomatit
 - 2 marineeritud kurki
 
Sega esmalt kokku kõik kastmeained, tõsta külmkappi ootele.
Sega hakkliha läbi ja vormi 4 palli. Aseta hakklihapall tortiljale ja suru peaaegu servadeni laiali. Kuumuta pannil õli. Tõsta sinna tortilja nii, et hakklihaga pool jääb vastu panni. Prae kuumal pannil umbes 2 minutit, kuni hakkliha on küps, siis tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puista peale veidi soola ja pipart. Toimi samamoodi ülejäänud hakkliha ja tortiljadega.
Kuumuta ahi 225 kraadi peale. Kata iga tortilja juustuviiluga, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskmisel siinil umbes 4 minutit või kuni juust hakkab sulama. Võta ahjust. Tõsta tortiljadele salatilehti, kurgiviile ja tomatisektoreid ning kastet. Söö kohe, kui tortilja on servadest veel kuum ja krõbe.