MÕNUS SUUTÄIS
Karrine lillkapsapüreesupp
Tiina Lebane, 08.09.2025
Lillkapsapüreesuppi saab maitsestada õige mitut moodi. Selles variandis on nii kreemisust andvat kookospiima kui ka soojendavat ingverit ja vürtsi lisavaid sidrunheina, tšillit ja harissat. Jäta umbes pool lillkapsast püreestamata ja lisa keetmise lõpupoole väkeste õisikutena. Nii saad supile toekama tekstuuri. Harissa asemel võid kasutada mõnda muud tšillipastat või ka kuivatatud tšillihelbeid.

- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 cm tükk ingverit
- 300 g kartulit
- 700 g lillkapsast
- 3 sidrunheina vart
- 1 tl harissat
- 2 tl karripulbrit
- 2 sl õli
- 7,5 dl aedviljapuljongit
- 1 purk (400 ml) kookospiima
- 1 sl sidruni- või laimimahla
- soola
- musta pipart
Puhasta ja haki sibul ja küüslauguküüned. Koori ingver ja riivi. Koori kartulid ja lõika väiksemateks tükkideks. Lõika lillkapsapea pooleks. Eralda ühelt poolelt väikesed õisikud ja tõsta kõrvale. Haki ülejäänud lillkapsas koos varre ja lehtedega väiksemateks tükkideks. Lõika sidrunheina vartelt otsad maha ja eemalda välimine kõvem kiht. Pressi varred noapeaga kergelt katki.
Kuuumuta sibulat, küüslauku ja ingverit koos harissa ja karripulbriga poti põhjas õlis, kuni sibul on pehmenenud. Lisa potti kartuli- ja lillkapsatükkid (v.a õisikud, mis kõrvale tõstsid), samuti puljong, kookospiim ja sidrunhein. Lase keema tõusta ja hauta suppi madalal kuumusel umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmeks keenud.
Võta sidrunheina varred potist välja ja püreesta supp meelepäraseks. Lisa nüüd potti enne kõrvale pandud lillkapsaõisikud ja hauta veel umbes 15 minutit, kuni ka need on pehmed.
Maitsesta supp sidrunimahla, soola ja pipraga. Serveerides lisa portsjonile näiteks hakitud sibulapealseid või peterselli ja soovi korral ka kõrvitsaseemneid.