PANE TALVEKS TALLELE! Kodune tomatikaste

Tiina Lebane, 07.09.2025

Omatehtud tomatikaste jääb naturaalne ja ürdine ning sobib mitmele poole – näiteks suppide, pasta- ja riisiroogade maitsestamiseks, aga ka pirukapõhjale ja pitsatainale määrimiseks. Kui võimalik, kasuta mõnda lihakamat tomatisorti, hästi sobivad ka ploomtomatid. Mida lihakam tomat, seda paksem kaste.

  1. Poolita tomatid ja eemalda kõva valge varrejätk.

  2. Lõika tomatid tükkideks ja vala potti. Lisa kõik maitseained ja äädikas.

  3. Lase tasasel kuumusel keema tõusta ja keeda vaikse mulinaga 20 minutit. Vahepeal riisu tekkinud vaht.

  4. Püreesta mass, jaga purkidesse ja sulge kaanega. Säilita külmkapis.

  5. 1 l