VÕLUVAD VÕILEIVAMÄÄRDED: kolm kiiret retsepti igaks toidukorraks

Ragne Värk, 05.09.2025

Lihtsad kodused võileivamäärded teevad leiva- ja röstsaiaviilust põgusa hetkega maitseküllase suutäie. Söö hommikul, lõunal või õhtul – iga kord maitseb hea.

Mahe heeringapasteet

Kõigi kalasõprade rõõmuks hõivab aukoha rasvadelt rikas heeringas.

Heeringapasteet
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
5 portsjonit
  1. 75 g heeringafileed
  2. 125 g jahtunud keedukartulit
  3. 2 sl hapukoort
  4. 2 sl riivleiba või -saia
  5. 50 g toasooja võid
  6. musta pipart
  1. Pane kõik koostisained kaussi, lisa maitseks musta pipart ja mikserda ühtlaseks. Serveeri värske ciabatta’ga.

Lihtne suitsukanamääre

Toekas kattes mähib suitsukana end rõõmuga kreemjasse koostisesse. Paku pehmete sarvesaiade, aga ka rustikaalse leiva kõrvale.

Suitsukanamääre
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
5 portsjonit
  1. 150 g suitsutatud broilerikintsuliha
  2. 2 sl majoneesi
  3. 100 g toasooja toorjuustu
  4. 1 tl sidrunist pressitud mahla
  5. 3 sl värsket tilli, hakituna
  6. soola, pipart, suhkrut
  7. serveerimiseks kappareid
  1. Eemalda kanalt nahk. Pane see koos majoneesi, toorjuustu, sidrunimahlaga ja tilliga kaussi ja mikserda ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra, suhkruga. Lisa mekki kapparitega.

Kodune munavõie

Klassikaline ja lihtne määre viib sind uitama nostalgilistele radadele. Paku hommikul röstsaiaga või lõunal vahepalaks.

Munavõie
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
5 portsjonit
  1. 3 keedetud muna
  2. 50 g kodujuustu
  3. 50 g sulatatud juustu
  4. 1 sl võid
  5. 2 sl riivitud parmesani
  6. näpuotsatäis kurkumit
  7. maitsestamiseks soola ja pipart
  1. Purusta keedetud munad kahvliga. Lisa kodujuust, sulatatud juust ja või. Suru kahvliga ühtlaseks. Lisa peene poolega riivitud parmesan ja kurkum. Maitsesta ja vii lauda.