VÕLUVAD VÕILEIVAMÄÄRDED: kolm kiiret retsepti igaks toidukorraks
Ragne Värk, 05.09.2025
Lihtsad kodused võileivamäärded teevad leiva- ja röstsaiaviilust põgusa hetkega maitseküllase suutäie. Söö hommikul, lõunal või õhtul – iga kord maitseb hea.

Mahe heeringapasteet
Kõigi kalasõprade rõõmuks hõivab aukoha rasvadelt rikas heeringas.

- 75 g heeringafileed
- 125 g jahtunud keedukartulit
- 2 sl hapukoort
- 2 sl riivleiba või -saia
- 50 g toasooja võid
- musta pipart
Pane kõik koostisained kaussi, lisa maitseks musta pipart ja mikserda ühtlaseks. Serveeri värske ciabatta’ga.
Lihtne suitsukanamääre
Toekas kattes mähib suitsukana end rõõmuga kreemjasse koostisesse. Paku pehmete sarvesaiade, aga ka rustikaalse leiva kõrvale.

- 150 g suitsutatud broilerikintsuliha
- 2 sl majoneesi
- 100 g toasooja toorjuustu
- 1 tl sidrunist pressitud mahla
- 3 sl värsket tilli, hakituna
- soola, pipart, suhkrut
- serveerimiseks kappareid
Eemalda kanalt nahk. Pane see koos majoneesi, toorjuustu, sidrunimahlaga ja tilliga kaussi ja mikserda ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra, suhkruga. Lisa mekki kapparitega.
Kodune munavõie
Klassikaline ja lihtne määre viib sind uitama nostalgilistele radadele. Paku hommikul röstsaiaga või lõunal vahepalaks.

- 3 keedetud muna
- 50 g kodujuustu
- 50 g sulatatud juustu
- 1 sl võid
- 2 sl riivitud parmesani
- näpuotsatäis kurkumit
- maitsestamiseks soola ja pipart
Purusta keedetud munad kahvliga. Lisa kodujuust, sulatatud juust ja või. Suru kahvliga ühtlaseks. Lisa peene poolega riivitud parmesan ja kurkum. Maitsesta ja vii lauda.