Head valge šokolaadi päeva! Valmista selle puhul šokolaadiseid sidrunikomme
Merilin Siimpoeg, 23.09.2025
Valge šokolaad on populaarne maius, kuid sageli vähem märgatud kui tume või piimašokolaad. See päev kutsub üles nautima valge šokolaadi unikaalset maitset ja omadusi, mille annab kakaovõi. Põhjus, miks šokolaad on valge, seisneb selles, et see ei sisalda kakaomassi.

Kvaliteetse valge šokolaadi põhikomponendid on kakaovõi, suhkur ja piimapulber. Kui kakaovõi asemel on aga koostisosadesse märgitud taimne rasv, tasub seda toodet pigem vältida – tegu on odava alternatiiviga.
Et avastada valge šokolaadi uusi maitseid, on siin üks lihtne särtsakalt sidruniste kommide retsept.
Valge šokolaadi-sidrunikommid
10–12 tk
230 g valget šokolaadi
80 ml vahukoort
12 g võid
2 tl sidrunikoort
1 sl sidrunimahla
kookoshelbeid
Tükeldage valge šokolaad. Kuumutage koor väikeses potis keemiseni ja tõstke siis kõrvale. Lisage valge šokolaadi tükid ja segage, kuni on sulanud. Lisage toasoe või, peenelt riivitud sidrunikoor ja -mahl. Segage kõik ühtlaseks ja laske umbes tund külmkapis seista.
Seejärel vormige väikesed pallikesed ja veeretage neid kookoshelvestes. Nautige kohe või säilitage õhukindlalt suletud karbis külmkapis.